Gratis tulpen plukken tijdens 9e Nationale Tulpendag in Amsterdam

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nu de winter maar niet uit de startblokken lijkt te komen steekt ‘Neerlands trots’ voorzichtig weer z’n kopje boven de grond. Wat wil je, na een eerste wintermaand waarbij de temperatuur nauwelijks onder de 10 graden dook. Dan wil je als tulp wel naar buiten.

Dat er heel wat tulpen zijn met die aandrang mag deze zaterdag blijken, want maar liefst 200.000 tulpen staan op de Dam in Amsterdam te wachten om te worden geplukt door pure liefhebbers met niet alleen tulpenliefde, maar ook met engelengeduld, want de wachttijd om een bosje van 20 tulpen te mogen plukken wordt ingeschat op een klein uurtje. Sinds 2012 vieren we ieder jaar op de derde zaterdag van januari Nationale Tulpendag. Tijdens deze officiële aftrap van het tulpenseizoen plaats nodigen de Nederlandse tulpenkwekers iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin, pal voor het paleis op de Dam, gratis een bosje tulpen te plukken. Het thema is dit jaar ‘World of Colours’ en komt onder meer tot uiting in het bijzondere, kleurrijke tuinontwerp.

Unieke samenwerking met Make-A-Wish Nederland
Dit jaar krijgen drie wenskinderen een bijzondere verrassing: ze worden tulpenprinses. Ze zullen de opening verrichten van de pluktuin voor het Koninklijk Paleis op de Dam.Eerst kijken, dan plukken!
In totaal kunnen zo’n 200.000 (!) tulpen geplukt worden die thuis voor een vrolijk lentegevoel zorgen. Voordat de poorten van de pluktuin opengaan, is de immense bloemenzee te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug. Om 13.00 uur wordt de pluktuin officieel geopend en daarna mag het publiek naar binnen om een bosje van 20 tulpen te plukken. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op).

Hieronder de regeltjes

  • Zorg dat het tulpenfeestje, een feestje blijft voor iedereen
  • Pas goed op jezelf en jouw eigen spullen; je bent hier zelf verantwoordelijk voor.
  • Je krijgt van de organisatie een tulpentas met genoeg plek voor een bos tulpen.
  • Neem geen eigen boodschappentas mee de pluktuin in.
  • Pluk je eigen bosje tulpen (maximaal 20 stuks), zodat nog veel meer mensen net als jij kunnen genieten van dit moment én hun eigen bosje lentegeluk!
  • Geniet én deel jouw genietmomentje met iedereen die je lief is via #tijdvoortulpen en #tulpentijd.

Reacties