Ook relevant voor Beverwijk en Velsen: Werkzaamheden Rijksstraatweg Haarlem voor hoogwaardig openbaar vervoer

Foto: Charles Duijff

Bron gemeente Haarlem: De Rijksstraatweg in Haarlem wordt aangepakt voor HOV-Noord. De Provincie Noord-Holland en gemeente Haarlem werken aan een betere busverbinding (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) tussen Haarlem, IJmuiden en Beverwijk.

Verkeer richting Velsen en Beverwijk, dat via Haarlem komt,  moet rekening houden met omleidingen.

Daarnaast wordt er gewerkt aan veiligere kruisingen voor fietsers en voetgangers. Hiervoor worden verschillende kruisingen aangepast op de Rijksstraatweg. Tussen februari en juli 2020 zijn er daarom werkzaamheden met wegopbrekingen waar het verkeer hinder van gaat ondervinden. Omwonenden gaan ook overlast ondervinden van de werkzaamheden. In augustus en september 2020 zijn er ook werkzaamheden, deze geven minder overlast.

Werk aan diverse kruisingen Rijksstraatweg

Tussen februari en juli 2020 is er maar één rijbaan beschikbaar bij de kruising waaraan gewerkt wordt. Doorgaand verkeer richting station Haarlem kan de afzettingen gewoon passeren. Doorgaand verkeer richting Velsen moet omrijden via de Spaarndamseweg en de Vondelweg. Verkeer in Haarlem-Noord moet rekening houden met afzettingen en omleidingen. Fietsers en voetgangers hebben beide kanten op geen last van de werkzaamheden.

Februari – maart 2020: kruising Zaanenlaan / Rijksstraatweg

-Maart 2020 – Juni 2020: kruisingen Jan Gijzenkade / Rijksstraatweg

-Maart 2020 – juni 2020: kruising Minahassastraat / Rijksstraatweg

-Juni 2020: kruising Generaal Spoorlaan & Tesselschadeplein / Rijksstraatweg (Marsmanplein)

-Juli 2020: kruising Muiderslotweg / Rijksstraatweg

-Augustus 2020: Kruising Maasstraat / Rijksstraatweg

-Augustus 2020: Vergierdeweg / Leeuwerikstraat

-September 2020: Delftplein en Vlietweg

Buslijnen rijden om

Ook bussen van Connexxion richting Velsen moeten omrijden. R-Net-lijnen 385 en 244 richting het Delftplein rijden deze maanden om via de Spaarndamseweg en de Vondelweg. Lijnen 3 en 73 richting Velsen worden bij werkzaamheden aan een kruispunt omgeleid, de omleiding verschilt per kruispunt. In juni en juli worden lijn 2 en 14 ook omgeleid. Haltes worden dan tijdelijk verplaatst naar bestaande haltes op de omleidingsroute. Connexxion verstuurt een speciale nieuwsbrief over de omleidingen tijdens de uitvoering van dit project. Aanmelden hiervoor is mogelijk via haarlem.nl/hov-noord.

Inloopbijeenkomsten over werkzaamheden

Gemeente Haarlem organiseert drie inloopbijeenkomsten over de werkzaamheden en omleidingen. De gemeente doet dit samen met aannemer Compeer Infra, Ingenieursbureau Witteveen + Bos en Connexxion.

-Maandag 20 januari tussen 17.00 en 19.00 uur, Bibliotheek Zuid Kennemerland, Planetenlaan 170

-Dinsdag 21 januari tussen 17.00 en 19.00 uur, Woonzorg Johan Limpershof, Johan Limpersplantsoen Haarlem (beste bereikbaar via Jan Campertstraat)

-Donderdag 23 januari tussen 17.00 en 19.00 uur, De Schakel, Pijnboomstraat 17 Op de bijeenkomst van 23 januari is er extra aandacht voor de werkzaamheden bij de kruising Rijksstraatweg / Zaanenlaan / Zaanenstraat. Deze werkzaamheden starten vrij snel na de informatiebijeenkomsten en zijn ingrijpender dan de werkzaamheden aan de meeste andere kruisingen. Voor de werkzaamheden op de kruising Jan Gijzenkade zal in maart nog een aparte bijeenkomst worden georganiseerd.

Voor meer informatie kijk op: HOV NOORD   foto hierboven: Jurriaan Hoefsmit

Cookieinstellingen