Anish Giri weer helemaal terug na overwinning op Vladislav Kovalev

Jorden van Foreest na 6 speelrondes op een half punt van koplopers.
Foto: Wim Meijer Fotografie

Jorden van Foreest na twee overwinningen en drie remises in spoor van koplopers Tata Steel Chess; wereldkampioen Magnus Carlsen boekt zesde remise op rij.

(bron: NH Nieuws)

WIJK AAN ZEE – Schaker Jorden van Foreest heeft zijn derde remise op rij gespeeld op Tata Steel Chess, het internationale schaaktoernooi in Wijk aan Zee. De 20-jarige grootmeester pakte na 34 zetten met wit een half punt tegen de voormalige wereldkampioen Viswanathan Anand uit India. Anish Giri won zijn partij tegen Vladislav Kovalev.

Voormalig wereldkampioen Viswanathan Anand moest vandaag genoegen nemen met remise tegen de op dit moment hoogst geklasseerde Nederlander bij het Tata Steel Chess Tournament, Jorden van Foreest (foto: Wim Meijer Fotografie)

Van Foreest heeft 3,5 punten na zes van de dertien ronden. Dat is een half punt minder dan de koplopers Wesley So en Alireza Firouzja die beiden ook remise speelden. De Amerikaan So deed dat tegen Jan-Krzysztof Duda, de Iraniƫr Firouzja speelde remise tegen Yangyi Yu.

Giri en Carlsen
Anish Giri won zijn eerste partij van het toernooi. Dat deed hij tegen de Wit-Rus Vladislav Kovalev. Wereldkampioen Magnus Carlsen sloot voor de zesde keer een partij af met remise. Ook tegen de nummer twee van de plaatsingslijst, de Amerikaan Fabio Caruana, kon de Noorse titelverdediger met wit niet winnen. Na 28 zetten kwamen de twee schakers remise overeen. Carlsen won het toernooi in Wijk aan Zee al zeven keer, maar heeft deze editie nog geen partij gewonnen. Zowel Giri als Carlsen hebben na zes ronden drie punten, een vol punt minder dan So en Firouzja die nu samen het veld aanvoeren.

De 16-jarige Alireza Firouzja, op dit moment samen met voormalig toernooiwinnaar Wesley So aan kop na zes speelrondes (Foto: Wim Meijer Fotografie)

Reacties