Circuit Zandvoort maakt evenementenkalender voor uniek racejaar 2020 bekend

Foto: Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Het Circuit Zandvoort ondergaat een grondige opknapbeurt, maar ondertussen heeft het ook de evenementenkalender voor 2020 gepresenteerd met waarbij niet alleen de liefhebbers van de autoraces aan hun trekken komen, maar waarbij ook een selectie is gemaakt van familie-activiteiten. Verder is er aandacht voor entertainment en lifestyle.

Terugkeer van Formule 1 op een legendarische locatie
Uiteraard is het volgens de leiding van Circuit Zandvoort de terugkeer van de Formule 1 het absolute hoogtepunt van het seizoen 2020. De koningsklasse keert na 35 jaar weer terug op de Zandvoortse racepiste. De verbouwing ligt voorop het schema als in het weekend van 1, 2 en 3 mei 2020 het circuit gastheer zal zijn van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix.

Ultieme racefestival
Zoals afgelopen week al duidelijk is geworden, willen de organisatoren van de Dutch Grand Prix er een ultiem racefestival van maken, waarbij het gaat om een bijzondere beleving over te brengen bij de bezoekers van de eerste Nederlandse Grote Prijs sinds jaren. Naast grootheden als Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc zijn er ook races voor het FIA Formula 2 Championship, FIA Formula 3 en de Porsche Supercup. Op de website van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix is de nodige informatie te vinden rondom dit weekend.

Historie
Naast het heden, is er ook aandacht voor de geschiedenis. Tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort van vrijdag 4  t/m zondag 6 september, krijgen de bezoekers te maken met een reis in het verleden. De bezoekers van dat evenement krijgen races te zien met historische Formule 1-auto’s, maar ook wedstrijden met historische GT’s, touringcars en youngtimers.

5-8 september 2019 Historische Grand Prix Circuit Zandvoort. Foto Chris Schotanus

Ook de populaire FIA ​​Historic Formula 3 European Cup is van de partij, net als één van de grote publieksfavorieten: de Historic Formula 2. Nieuw bij deze 9e editie van de Historic Grand Prix, is de komst van de Aston Martin Masters Endurance Legends met legendarische LMP prototypes en GT’s die van 1990 tot 2015 deelnamen aan Le Mans en aanverwante kampioenschappen zoals de ELMS en de ALMS. Deze uiterst snelle machines van recente historie leggen daarmee de link met het moderne heden.

Vernieuwd circuittraject
De directie van het Circuit Zandvoort gebruikt de winter van 2019-2020 om het circuittraject te vernieuwen naar de officiële FIA Grade 1-licentie. Hoewel de layout nagenoeg ongewijzigd blijft, modificeren de aannemers van Volker Wessels het circuit op diverse punten. Volgens het Circuit Zandvoort lijkt dat niet alleen meer spektakel op te gaan leveren voor de Dutch Grand Prix, maar ook voor bijvoorbeeld de GT3 supercars van de GT World Challenge Europe die van vrijdag 26 t/m zondag 28 juni op het Zandvoortse circuit zullen neerstrijken.

Toonaangevend kampioenschap
In dit toonaangevende kampioenschap verwachten de organisatoren van dat weekend een stevige competitie tussen supercars als de Aston Martin Vantage GT3, Audi R8, Bentley Continental, Lamborghini Huracan, Ferrari 488 GT3 en Mercedes-AMG GT3. Ook de GT4 European Series is onderdeel van het weekend, net als de Porsche Carrera Cup Benelux, Formula Renault Eurocup en de Mazda MX-5 Cup.

ADAC GT Masters weekend
Een ander evenement waar het nodige GT materiaal is te zien zijn  de ADAC GT Masters van vrijdag 21 t/m zondag 23 augustus. Hierbij komt het sterkste nationale kampioenschap van de GT-racerij in actie. Het veld van de ADAC GT Masters is goed voor bijna 30 GT3 supercars. Daarnaast zijn ook de andere series uit het programma te zien, waaronder de ADAC TCR Germany, ADAC Formule 4 en ADAC GT4 Germany. De Porsche Carrera Cup Deutschland is als snelste merkencup van Duitsland eveneens te zien in dat weekend.

9-11 augustus 2019. ADAC GT Masters Zandvoort (NL) Photo Chris Schotanus

Lifestyle- en thema-evenementen
Verder komen volgens het Circuit Zandvoort ook de liefhebbers van lifestyle- en thema-evenementen aan hun trekken. Zo zijn er Britse auto’s en andere indrukwekkende ‘premium cars’ te zien in het weekend van 4 en 5 juli met het British Race Festival. Een gecombineerd programma met races en ‘vrij rijden’-sessies zorgt voor volop vermaak op het circuit, terwijl in de paddocks verschillende merkclubs te zien zijn en verschillende kraampjes en exposanten kunnen worden bezocht.

6-7 juli 2019 British Race Festival 2019. Circuit Zandvoort. Foto Chris Schotanus

Andere populaire lifestyle- en thema-evenementen
Andere populaire lifestyle- en thema-evenementen zijn onder meer de AutoMaxx Streetpower, American Sunday, Historische Zandvoort Trophy en RPM Live. Ook zij maken deel uit van het 2020-programma, net als de flitsende Supercar Sunday.

Veelzijdigheid met sporten
Naast de autosport is er ook een veelzijdigheid van sporten te zien op het Circuit Zandvoort. Dit is als evenementenlocatie eveneens terug te zien in 2020 met een aantal non-motorsport activiteiten, waaronder de Zandvoort Circuit Run op zondag 29 maart en Cycling Zandvoort die in het weekend van zaterdag 13 & zondag 14 juni wordt gehouden.

Meer informatie over de evenementen is te vinden op de website van Circuit Zandvoort.

Kalender Circuit Zandvoort 2020

 • 07 maart                     Final 4, Zandvoort Reborn
 • 08 maart                     HARC Historic 250
 • 15 maart                     AutoMaxx Streetpower
 • 29 maart                     Zandvoort Circuit Run
 • 04 – 05 april               V-Max Spring Races
 • 11 – 12 april               DNRT Paasraces
 • 01 – 03 mei                Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix
 • 17 mei                        JapFest
 • 23 – 24 mei                Historische Zandvoort Trophy
 • 23 mei                        Nationaal Oldtimer Festival
 • 24 mei                        Supercars & Classics
 • 30 – 31 mei                Pinksterraces
 • 01 juni                         American Sunday
 • 13 – 14 juni                 Cycling Zandvoort
 • 26 – 28 juni                Blancpain GT World Series
 • 04 – 05 juli                 British Race Festival
 • 11 – 12 juli                  BRSCC EuroFest
 • 26 juli                          RPM Live
 • 21 – 23 augustus      ADAC GT Masters
 • 28 – 30 augustus        Noordzee Cup
 • 04 – 06 september    Historic Grand Prix Zandvoort
 • 12 – 13 september     Benelux Open Races
 • 19 – 20 september     Spettacolo Sportivo
 • 27 september             Supercar Sunday
 • 21 november              Zandvoort 500
 • 22 november              HARC Historic 250

De foto’s zijn van Chris Schotanus, Essay Produkties, met uitzondering van de Circuit Run. Deze foto is van Wim Meijer Fotografie.

Reacties