Beste papieren Tata Chess voor Caruana met nog 2 speelrondes voor de boeg

Koploper Fabiano Caruana
Foto:

Door een overwinning op Vladislav Kovalev uit Wit-Rusland in de elfde speelronde van het Tata Steel Chess Tournament heeft de Amerikaanse schaker Fabiano Caruana de beste papieren op de eindoverwinning van het prestigieuze schaaktoernooi in Wijk aan Zee.

De 27-jarige grootmeester won vandaag van Vladislav Kovalev uit Wit-Rusland terwijl zijn concurrenten remise spelen. Caruana kwam door zijn overwinning op 8 punten. Titelverdediger Magnus Carlsen boekte remise tegen de Pool Jan-Krzysztof Duda en kwam daarmee op 7 punten. De Amerikaan Wesley So speelde remise tegen zijn landgenoot Jeffery Xiong en heeft met 6,5 punten nu 1,5 punt achterstand op Caruana.

Anish Giri speelde opnieuw remise, dit keer tegen de Yangyi Yu (China). Giri staat na negen remises, één nederlaag en één zege op 5,5 punt. Van Foreest staat met 6 punten een half punt boven Giri en is daarmee de hoogst geklasseerde Nederlander.

Met nog 2 speelrondes te gaan lijkt het toernooi in het voordeel van Caruana uit te vallen, hoewel er voor de koploper nog twee pittige hobbels te nemen zijn in de personen van Jan-Krzysztof Duda (nummer 5) en Vladislav Artemiev (nummer 10). Carlsen speelt de komende twee speelrondes tegen respectievelijk Vladislav Artemiev en Wesley So (nummer 3)

Reacties