Wethouder Brigitte van den Berg leest voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt

Foto: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Woensdagochtend 22 januari heeft Onderwijswethouder Brigitte van den Berg voorgelezen bij peutercentrum De Kleine Beer, Kinderdagverblijf Partou en basisschool De Sterrekijker.

De kinderen van de drie verschillende instanties luisterden ademloos naar de wethouder die voorlas uit Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Brigitte van de Berg: “Voorlezen is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. En het is ook nog eens heel leuk!”

Het Nationale Voorleesontbijt 2020
Jaarlijks worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorleesontbijten georganiseerd. Lokale helden, zoals brandweermannen, politie agenten en burgemeesters én bekende Nederlanders, nemen dan deel aan deze voorleesontbijten om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden.

Het Nationale Voorleesontbijt markeert de start van de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen. Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen bestaat sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB

Reacties