Telstar na winst op TOP Oss goed op koers voor 3e periodetitel

Matchwinner Reda Kharchouch deelt z'n geluk met zijn fans
Foto: Ton van Steijn

VELSEN-ZUID – Telstar heeft een spannende wedstrijd tegen TOP Oss gewonnen. Tegen de Noord-Brabanders werd het 1-0 voor de ploeg van Andries Jonker. Reda Kharchouch maakte het enige doelpunt.

(bron: NH Nieuws – foto’s: Ton van Steijn)

TOP Oss kwam vrij laat aan in Velsen-Zuid. Door fileproblemen was de ploeg een uur voor de wedstrijd aanwezig. Trainer Klaas Wels kreeg nog een onaangename verrassing te verwerken; zowel doelman Ronald Koeman junior als Lorenzo Piqué stonden oorspronkelijk in de basis, maar moesten beiden afhaken omdat ze geblesseerd raakten in de warming-up.

Saaie eerste helft
Het duurde lang voordat de toeschouwers enige actie te zien kregen. Reda Kharchouch kreeg de bal aangespeeld door Ilias Bronkhorst en schoot. Zijn inzet werd gepareerd door doelman Perquis en ook de rebound ging er niet in. Na een half uur spelen kreeg de spits nog een kans, maar zijn schot scheerde voor het doel langs. Verder viel er weinig te beleven, al keek Telstar daar op Twitter anders tegenaan.

Ook in de tweede helft waren de Witte Leeuwen veel aan de bal. Uit dat balbezit ontstond in de 53e minuut een kans voor Anass Najah, hij vuurde in het zijnet. Kharchouch schoot ook in het net, maar dan aan de goede kant. Hij promoveerde een voorzet van de linkerkant tot een doelpunt.

Het enige juichmoment van de wedstrijd na de goal van Reda Kharchouch

Tien minuten later had hij de tweede móéten maken na een fraaie actie van Elayis Tavşan. De bal hoefde er alleen in te worden geschoven, maar de spits mikte op de paal.

Telstar kreeg kansen op meer, maar het gat bleef beperkt tot één goal. De Witte Leeuwen staan nu achtste met 36 punten.

Bovenal is Telstar nu in de race voor de 3e periodetitel. Op dit moment staan ze met 10 punten uit 4 wedstrijden aan kop, samen met FC Volendam en De Graagschap. Daarbij moet worden aangemerkt dat FC Volendam al een periodetitel (2e periode) op zak heeft. Het iet er dus naar uit dat de Velsenaren een interessante tweede helft van de competitie tegemoet gaan.Fotoreportage Ton van Steijn
Bij de wedstrijd Telstar – TOP Oss was ook fotograaf Ton van Steijn weer aanwezig. Hij maakte een uitgebreide fotoreportage. Klik op FOTOVERSLAG TELSTAR – TOP OSS voor zijn complete foto-impressie.