RunX Beeckestijn Cross voert ruim 400 atleten in hoog tempo over eeuwenoud landgoed

Foto: Wim Meijer Fotografie

De zesde wedstrijd van het RunX Haarlem Cross Circuit 2019-2020 is vandaag gewonnen door Bruno Lima (Nieuws Vennep). De tweede plaats was voor  de Beverwijker Awet Haille.

(tekst en foto’s: Wim Meijer)

Als je praat over een hardloopcross dan roept dat al snel beelden op van regen, modder, klimmen en dalen. Kortom heroïsche omstandigheden. Vandaag weinig van dat alles. Aangename temperaturen, windstil, nagenoeg droge ondergrond en dat alles in de romantische entourage van Buitenplaats Beeckestein.

Natuurlijk zijn er altijd van die bikkels in het deelnemersveld die zweren bij beestachtige omstandigheden, maar ongetwijfeld waren vandaag toch de meeste deelnemers dik tevreden met het feit dat Koning Winter met wel opvallend milde hand regeerde. Het zorgde voor een gezellige sfeer met ook veel kijkers en wandelaars langs de route.Competitie
Ruim 400 lopers en loopsters verschenen vandaag aan de start voor de 6e loop van het RunX Haarlem Cross Circuit 2019-2020. In totaal telt het circuit 8 lopen die met elkaar een competitie vormen. Tot vandaag werd het circuit aangevoerd door Herman Brouwer van KAV Holland. Hij eindigde vandaag op de 6e plaats en deed dus opnieuw goede zaken voor het totaal klassement.Datzelfde gold voor de Beverwijker Awet Haille. Hij stond voor vandaag op de 3e plaats van het klassement en sprokkelde opnieuw veel punten bij elkaar door op Beeckestijn als tweede te finishen.

Afgetekende winst voor Bruno Lima
De eerste plaats was vandaag een prooi voor Bruno Lima, die al vroeg in de wedstrijd afgetekend de koppositie pakte en die niet meer afstond. Hij had voor de 9,6 kilometer welgeteld 36 minuten en 12 seconden nodig.De wedstrijd van de dames ging vandaag over 6,4 kilometer. Bij hen ging de overwinning naar Lineke Kroon, op dertig seconden gevolgd door Kristy Timmers. Eva Cornet eindigde als derde op nog eens 38 seconden.

Uitgebreide foto-impressie Beeckesteincross
Ook op Beeckestein aanwezig was Nieuws.nl-redacteur en fotograaf Wim Meijer Hij maakte de bijgaande foto’s in dit artikel en een zeer uitgebreide fotoreportage. Klik hiervoor op FOTO-IMPRESSIE BEECKSTIJNCROSS 2020.

Reacties

Cookieinstellingen