Na Wijk aan Zee nu ook Brexit-uitzwaaifeest op strand van Zandvoort

Foto: Pixabay

Aanstaande vrijdag wordt de Brexit een feit en stapt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Eerder besloot men al in Wijk aan Zee om een uitzwaaifeestje te organiseren. Die staat nu gepland op 29 februari. Maar in Zandvoort zwaaien ze al op de ‘grote dag’.

(bron: NH Nieuws)

De organisatie van deze Brexit Farewell Party is in handen van een kunstenaarsgroep uit Amsterdam. De groep verzamelt om 11.00 uur voor het Juttersmu-ZEE-um bij de rotonde. Het plan is om daar op feestelijke wijze de Britten uit te zwaaien. Hierbij mag Engelse muziek, gedichten, kunst, fotografie en een bokswedstrijd (de Britse premier Boris Johnson tegen Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen) niet ontbreken.

Herinneringen delen
Iedereen is welkom op het feest, waar ook online de nodige aandacht aan wordt besteed. De groep roept op om alle mooie herinneringen aan Groot-Britannië te delen door middel van foto’s, filmpjes en poëtische teksten op de Facebookpagina Buro Brexit. Vanaf 19.00 uur ’s avonds wordt het feest voortgezet op het NDSM-plein in Amsterdam-Noord. Daar zullen de herinneringen van de kunstenaar aan het Verenigd Koninkrijk op grote schermen worden getoond.

Wijk aan Zee
Het uitzwaaifeest in Wijk aan Zee stond eigenlijk voor 31 oktober vorig jaar gepland, maar werd verplaatst naar 29 februari. Eigenlijk wilde de organisatie de Britten op de dag van de uittreding uitzwaaien, maar omdat de Brexit steeds werd uitgesteld, werd besloten de laatste dag van februari te prikken. “Wij bepalen zelf wanneer we zin hebben in het zwaaien”, zei organisator Ron Toekook daarover eerder tegen NH Nieuws.

Reacties