The Busquitos en Spaanse strijkers strijken komend weekend neer in ‘t Mosterdzaadje

Foto: Mosterdzaadje - aangeleverd

Op vrijdagavond 31 januari Hot Club, Jazz, Country, Pop, Klassiek en Rock & Roll door The Busquitos, op zondagmiddag 2 februari gevolgd door het dubbelconcert van het Aquamarina Strijkkwartet en het cello duo Celloussy.

The Busquitos
Op vrijdag 31 januari om 20.00 uur zijn voor de tweede maal The Busquitos in ‘t Mosterdzaadje te beleven. Van de ‘Roaring Twenties’ tot gistermiddag. Hot Club, Jazz, Country, Pop, Klassiek, Rock & Roll, alles komt voorbij. Liedjes van Disney, Django Reinhardt, The Mills Brothers, Louis Prima, Sonny Rollins, Irving Berlin en nog veel meer. Het zeer gevarieerde repertoire is in handen van een stelletje fantastische muzikanten: Jelle Van Tongeren – viool, Thomas Streutgers – saxofoon, Michael Seraus – gitaar en Ronald de Jong – contrabas en zang.

De groep speelt wereldwijd op festivals, wonnen diverse prijzen en cd nummer 5 komt dit jaar uit. Hun aanstekelijke mix is wervelend en vrolijk. Muziek voor elke leeftijd!

Strijkkwartet & cello duo
Op  zondag 2 februari om 15.00 uur beleven we in ‘t Mosterdzaadje een soort ultiem dubbelconcert.  Eerst treedt op  het Aquamarina Strijkkwartet gevolgd door het cello duo Celloussy.

Cuarteto Aguamarina bestaat uit professionele Spaanse musici afkomstig uit vier verschillende regio’s van Spanje: Bilbao, Salamanca, Cuidad Real en Sevilla. Julia Pareja en David Santamaria – viool, Blanca Sanchez- altviool en Berta Garcia Sanz – cello. Ze leerden elkaar kennen in het Libero strijkorkest. Het kwartet legt zich toe op het uitvoeren van Spaanse composities. Uitgevoerd worden twee contrastrijke Spaanse stijlen. Op het programma Juan Crisóstomo de Arriaga, ook wel de Spaanse Mozart genoemd  en Joaquin Turina, waarvan ze het gebed van de stierenvechter uitvoeren.

Het Aquamarina quartet (foto: Mosterzaadje – aangeleverd)

Vervolgens treedt Duo Cellousy op. De twee cellisten Noam Staal en Berta Garcia Sanz zijn goed op elkaar ingespeeld en dat is in de Chaconne van Bach goed te horen. Tot slot terug in de Spaanse sfeer met twee stukken van Albeniz: Sevilla en Asturias.

Zaal open: Zowel voor vrijdag 31 januari als voor zondag 2 februari geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen