Bouw windmolens Wijk aan Zee gestart

Foto: Wim Meijer Fotografie

WIJK AAN ZEE – Tata Steel is begonnen met de bouw van drie windmolens langs de Reijndersweg bij Wijk aan Zee. Visueel een wonderlijke tegenstelling: de schone energie met direct daarachter de nimmer stoppende dampen van de staalfabriek.

(bron: NH Nieuws)

Sinds de vergunning in juli 2017 is verleend heeft de komst van het windmolenpark voor veel onvrede gezorgd bij de inwoners van Wijk aan Zee. Toch worden de molens de komende periode omhoog getakeld. Windmolenpark Ferrum bestaat uit drie windmolens, pal voor de deur bij slakverwerker Harsco.Inwoners van Wijk aan Zee, die al tijden gebukt gaan onder de glinsterende deeltjes die neerdwarrelen, maken zich grote zorgen. “Ik kan straks helemaal niet meer door mijn ruiten kijken”, zegt dorpsbewoner Ton Mars eind 2018 in een interview met mediapartner NH Nieuws.Compensatie
Om de onvrede bij dorpsbewoners weg te nemen krijgt Stichting Milieuherstel Wijk aan Zee een half miljoen euro aan compensatie. Bestuurslid Luuth van der Meer laat in oktober 2017 aan NH Nieuws weten dat het bedrag een startpunt is naar een groter doel, het kustdorp op termijn drastisch verduurzamen. “Ik denk dat een initiatief als dit daadwerkelijk een stap is om vooruit te gaan”, vertelt hij.

Reacties