Schiphol bereidt zich voor op storm Ciara; passagiers KLM mogen kosteloos omboeken

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vaak blijken stormaankondigingen een ‘storm in een glas water’. Dit keer echter lijken alle weermannen en -vrouwen het met elkaar eens: deze depressie is zó diep… hier gaan écht al onze haartjes recht van overeind.

(bron: NH Nieuws)

Vanaf morgenmiddag gaat ’t los en kunnen er in de provincie windstoten voorkomen tot 140 kilometer per uur. Als je niet persé naar buiten hoeft is ‘binnen blijven’ dan ook het devies. Naar verwachting zal ook het vliegverkeer van en naar Schiphol flink last krijgen van het weer. Daarom worden er nu al de nodige voorbereidingen getroffen op onze nationale luchthaven.

Kosteloos vlucht omboeken
Passagiers van de KLM die liever niet het risico nemen dat hun reis last minute geannuleerd wordt, mogen KLM kosteloos hun vlucht omboeken, zo meldt Luchtvaartnieuws.nl. De mogelijkheid geldt voor passagiers die vóór vandaag een ticket geboekt hebben met vertrek of aankomst op Schiphol tussen 9 en 11 februari. Zij mogen hun vlucht uitstellen tot uiterlijk 18 februari zonder wijzigingskosten te hoeven betalen.

Ciara
De storm genaamd Ciara (spreek uit als Kira) trekt morgen vanuit het noorden over de hele provincie en dan voornamelijk zondag in de middag en avond. Het is de eerste storm met een naam. “Het wordt regenachtig, met windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Echt stormgeweld dus. Dat komt niet zo heel vaak voor”, duidt weerman Jan Visser.

Reacties