Ciara geen eendagsvlieg

Foto: Dennis Gouda

Hoezo storm in de loop van de zondagmiddag? Zeker, Ciara beukte er zondag stevig op los en het leek erop dat de storm even het gedroomde uitje werd van Nederland. Alleen, na zondag bleek het nog lang niet afgelopen.

Terwijl het KNMI voor zondag code Oranje afgaf en adviseerde vooral niet onnodig de weg op te gaan, trokken juist nu veel dagjesmensen erop uit om liefst aan het strand te zien en te beleven hoe het voelt om bij windkracht elf te worden gezandstraald. Kortom: stormpje kijken, terug in de auto en maandagochtend weer rustig aan het werk.Welnu, dat ‘rustig’ pakte even anders uit, want Ciara bleek nog een staartje te hebben. Nou, zeg maar gerust een STAART! Want ook maandagochtend  werd 9 tot 10 Beaufort uit de kast getrokken om het eerst de automobilisten in de ochtendspits moeilijk te maken en vervolgens opnieuw een ruig ‘sfeertje te bouwen’ aan de Noordzeekust. Plaats waar de hoogste windsnelheden werden gemeten was IJmuiden waar de opgezweepte golven zich te pletter sloegen op de voor het publiek afgesloten zuidpier.Dat die pier ook maandag was afgesloten was natuurlijk niet voor niets. Het risico om vanaf de pier een lift te krijgen van een metershoge golf was (en is overigens nog steeds) levensgroot. En dat is een hoge prijs voor een ‘selfie’, waar je zelf geen plezier meer aan zult beleven.Foto-impressie Dennis Gouda
Toch foto’s van een stormachtig strand? Doe het dan net zoals fotograaf Dennis Gouda, die voor dit soort werk een goede, weerbestendige camera met telelens gebruikt. Van het resultaat laat hij ons graag meegenieten. Klik op FOTO-IMPRESSIE STORM OP STRAND IJMUIDEN van Dennis Gouda voor zijn fotoserie.

Reacties