Rabo AZ Foodtour 2020: Honderd klassen starten met interactief lesprogramma

Foto: Rabobank IJmond

De Rabo AZ Foodtour bereikt dit jaar een ware mijlpaal: maar liefst 100 schoolklassen hebben zich ingeschreven voor dit interactieve lesprogramma. Het programma is bedoeld voor de basisschoolgroepen 7 en 8 en behandelt de thema’s voedsel en gezonde voeding, op een even leerzame als ludieke manier.

Dinsdag 11 februari was Rabobank IJmond aanwezig bij Basisscholen de Otterkolken (Heemskerk), de Zefier (IJmuiden), de Pleiaden (IJmuiden) en de Bethelschool (Beverwijk). Inge Bronger, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank IJmond, bezocht de Bethelschool in Beverwijk. ‘Kinderen bewust maken van gezonde voeding en een gezonde levensstijl is voor Rabobank als grootste Food & Agri bank ter wereld een belangrijk thema. Door middel van de Rabo AZ Foodtour brengen we dit op een heel aansprekende manier onder de aandacht,’ aldus Inge Bronger.

Leerlingen worden vloggers
Tijdens de Rabo AZ Foodtour duiken leerlingen in thema’s als gezond eten, voedselverspilling, etiketten lezen en sportvoeding. De tour bestaat uit negen lessen. De lesstof wordt met filmpjes van AZ-spelers, -trainers en voedingsdeskundigen aan de klas gepresenteerd. Vervolgens voeren de leerlingen opdrachten uit, vastgelegd in vlogs. Ze kruipen in de huid van een vlogger, maken eigen vlogs en krijgen hulp van niemand minder dan AZ-vlogger Timo Verbruggen. Met de vlogs maken tien klassen kans op een Foodclinic bij AZ. De leerlingen met de allerbeste vlog winnen de ultieme hoofdprijs: het bijwonen van een wedstrijd van AZ.

Persoonlijke peptalk van AZ-spelers
Voorheen verzorgden de spelers en trainers van AZ de aftrap van de Rabo AZ Foodtour, maar deze keer is ervoor gekozen de deelnemers vlak voor de eindsprint te voorzien van een extra peptalk. Op dinsdag 24 maart bezoeken de AZ-sterren alle deelnemende scholen. ‘Dat bezoek van AZ heeft iets magisch. Veel kinderen zijn fan van AZ of ook al ben je dat niet, dan is het toch speciaal om bekende voetballers te ontmoeten en wellicht zelfs even een potje met ze te mogen voetballen,’ aldus Inge Bronger, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank IJmond.

Reacties