IJmond Werkt! en Heliomare breiden samenwerking uit met vitaliteitsprogramma

Aftrap vitaliteitsprogramma beweegmoment
Foto: Heliomare - aangeleverd

Woensdag 12 februari hebben Heliomare en IJmond Werkt! Een samenwerkingsovereenkomst ondertekent om te komen met een vitaliteitsprogramma voor mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt.

Al enige jaren werken Heliomare en IJmond Werkt! samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen. De samenwerking wordt binnenkort uitgebreid met een vitaliteitsprogramma Breng beweging in je Werk voor de medewerkers van IJmond Werkt!.

Bewegen tijdens het werk en gezonde leefstijl
De samenwerking vindt plaats op verschillende gebieden. Bij het project Samen op Pad ondersteunt Heliomare cliƫnten van IJmond Werkt! met een grote afstand tot de arbeidsmarkt bij het doen van verschillenden sociale activiteiten. Leerlingen van Heliomare College in Heemskerk werken in de groenvoorziening bij IJmond Werkt!. Binnenkort gaan bewegingsagogen van Heliomare de 150 medewerkers van het leerwerkbedrijf productie van IJmond Werkt! op de Trompet in Heemskerk begeleiden om hen bewuster te maken van hun vitaliteit en leefstijl. Zij worden gestimuleerd om tijdens en buiten hun werk meer en effectief te bewegen, want meer bewegen en sporten kan een positieve bijdrage leveren aan een gezondere leefstijl, waardoor er minder verzuim kan optreden, en bovenal kunnen zij zich fitter, vitaler en gelukkiger gaan voelen.

Ook zal er aandacht zijn voor klachten die mensen nu al ervaren, en waar mogelijk deze met meer bewegen en andere houding te verminderen. Het ergonomisch werken krijg zijdelings eveneens aandacht. Om een duurzaam effect te bereiken zal in ieder team twee medewerkers van IJmond Werkt! de rol van beweegcoaches op zich nemen. Deze beweegcoach zal na de intensieve begeleiding door de bewegingsagoog van Heliomare de taak hebben om dagelijks het team te herinneren aan het beweegmoment.

Het vitaliteitsprogramma werd afgetrapt met een beweegmoment met de bestuurders van beide organisaties.

Reacties