Geen ijsbaan maar sneeuwklokjes en krokussen tijdens Voorjaarsvakantie

Foto:

Het gaat ons dit jaar voor de wind gedurende de Voorjaarsvakantie. LETTERLIJK voor de wind! Eerst passeerde een opgewonden Ciara, op de voet gevolgd door ook al een wispelturige Dennis, en voor komende caranavalsweekend liggen Ellen en Francis alweer op de loer. En dat alles bij temperaturen die in de dubbele cijfers lopen.

We kunnen ons nauwelijks nog voorstellen hoe de voorjaarsvakantie van twee jaar was. Eind februari 2018 stonden we massaal op het ijs. Vrieskou uit Siberië overspoelde ons land en zorgde ervoor dat Nederland massaal de ijzers onderbond. IJsbaantjes verschenen overal, en ook de echte grote ijsbanen, zoals die aan de Castricummerweg in Uitgeest en de landijsbaan van IJsclub Kees Jongert in Heemskerk.

Breeduit genieten tot letterlijk de allerlaatste dag van de voorjaarsvakantie, want meteen op maandag sloeg de dooi genadeloos toe.

Zoals gezegd: ook het komend weekend wordt ’t weer een kwestie van ‘zandzakken voor de deur’. Dit keer meldt Ellen zich met vermoedelijk zware windstoten tussen 75 en 100 km/u. En nu maar hopen dat in het zuiden van ons land de praalwagens stormbestendig zijn.

Reacties