LTC DEM plaatst 42 zonnepanelen op clubhuis

Voorzitter Karin Smit en penningmeester Jan van der Geest tekenen overeenkomst onder toeziend oog van DEM-lid Bob Hofstede
Foto: DEM

Beverwijkse tennisclub gaat verder met verduurzamen; zonnepanelen moeten voorzien in energiebehoefte koelkasten en professionele keukenapparatuur.

Nadat LTC DEM in Beverwijk in 2019 is overgestapt op LED-verlichting op de tennisbanen, en eveneens op het park en in het clubhuis, gaat de tennisvereniging in 2020 verder met verduurzaming. Er is besloten om op een gedeelte van het clubhuis 42 zonnepanelen te plaatsen. Deze week is een overeenkomst getekend met Greeny Bros uit Uitgeest, het bedrijf dat de installatie gaat verzorgen.

Dankzij een bijdrage van de RaboBank kan de vereniging opnieuw zo’n flinke investering doen. De elektriciteit die de panelen zullen opbrengen, kan overdag direct gebruikt worden door koelkasten en andere apparatuur in de professionele keuken. En zolang de teruggave-regeling van de regering in stand blijft, kan de meeropbrengst worden teruggeven aan het elektriciteitsnet.

Als alles volgens plan verloopt, start Greeny Bros op 11 maart met de installatie. Tijdens het Masters- en Dubbeltoernooi dat op 14 maart begint, zal alles dan in bedrijf zijn. Een extra reden om te hopen op zonnig weer.

Reacties