Repair Café Beverwijk: Niet weggooien, geen recycling, maar gewoon repareren!

Al bijna 6 jaar lang zorgen de vrijwilligers van het Repair Café in Paviljoen Westerhout ervoor dat mensen minder snel afscheid hoeven te nemen van hun spullen.

Of het nu kleding is, een stofzuiger, een rollator of grootmoeders Friese staartklok, op ieder gebied blijkt er wel een deskundige of ‘handige vogel’ in het Repair Café aanwezig om al het aangebodene nieuw leven in te blazen.

Het Repair Café bestaat inmiddels zo’n kleine 6 jaar. Op iedere 3e zaterdag van de maand gaan de deuren van Paviljoen Westerhout om 12.30 uur open om gedurende drie uurtjes technisch en creatief helemaal ‘los’ te gaan op alles wat niet meer werkte en toch weer werkend het café verlaat.

Behalve de praktische kant van het Repair Café, het repareren en herstellen, is er ook nog het sociale element, want ook wie even niets te repareren heeft is toch welkom om even langs te komen en een ‘bakkie te doen’. Dat deden ook de vrijwilligers van IJmond Nieuws, die afgelopen week aanschoven bij het Repair Café en bovenstaande reportage maakten.

Reacties