Literaire Ontmoeting met Peter Buwalda In Kennemer Theater

Foto: Joost Weddepohl / Linda Stulic

Samen met Bibliotheek IJmond Noord en The Read Shop Express Beverwijk presenteert het Kennemer Theater in Beverwijk literaire ontmoetingen op de dinsdagavonden. Dinsdag 3 maart is Peter Buwalda te gast.

Hij is beroemd vanwege zijn in 2010 verschenen debuut Bonita Avenue. De roman werd vertaald in het Duits, Frans, Engels, Hongaars, IJslands, Portugees en Deens. In 2011 won hij maar liefst drie literaire prijzen: de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs en de Tzumprijs 2011, in 2012 nog gevolgd door de Anton Wachter-prijs voor de beste debuutroman van dat jaar. Gebundelde columns van hem zijn te vinden in Suzy vindt van niet (2014), Van mij valt niks te leren (2015) en in Verse probz. (2016).

Maart 2019 verscheen zijn eveneens veelgeprezen tweede roman Otmars zonen.

Peter (Brussel, 30 december 1971) groeide op in het Limburgse Blerick. De schrijver / columnist was eerder journalist en redacteur bij diverse uitgeverijen. Hij was medeoprichter van het tijdschrift Wah-Wah. Ook schreef hij essays en verhalen voor literaire tijdschriften als Bunker Hill, De Gids, Hollands Maandblad en Vrij Nederland. Hij was redacteur van het Kafka-katern.

In 1996 verscheen in de Gids zijn opvallende essay Een omleiding wegens kuilen, dat ging over Bruno Schulz, Franz Kafka en Leopold von Sacher-Masoch.

Joni Zwart
Joni Zwart interviewt Peter deze avond over Otmars zonen. Zij werkte tijdens en na haar studie Moderne Nederlandse Letterkunde voor diverse literaire uitgevers in Amsterdam en Londen. Sinds 2011 interviewt ze met regelmaat auteurs en theatermakers over hun werk, onder andere voor Young Art, Crossing Border, Athenaeum Boekhandel en de Toneelschuur. In 2018 interviewde zij Sonja Barend in het Kennemer Theater naar aanleiding van haar boek Je ziet mij nooit meer terug.

Na de pauze kun je Peter vragen stellen. Natuurlijk zijn deze avond ook zijn boeken te koop, die hij graag voor je signeert.

Kaarten zijn online en aan de theaterkassa van het Kennemer Theater verkrijgbaar. Zie voor meer info en entreeprijzen www.bibliotheekijmondnoord.nl en www.kennemertheater.nl.

Reacties