The Rod Stewart Story na Velsen nu ook in Kennemer Theater Beverwijk

Foto: Ton van Steijn

Een show rondom een van de grootste iconen uit de rockmuziek: Rod Stewart, de Britse zanger die uitgroeide tot absolute wereldster. Afgelopen maand maakte de IJmond al kennis met Paul Metcalfe en zijn band en woensdag 11 maart is ook de ‘overkant van het Noordzeekanaal’ aan de beurt,

De voorstelling toont het begin van Rods beroemdheid in de jaren 60, tot aan zijn wereldfaam en zijn maar liefst 130 miljoen verkochte platen. Natuurlijk komen grote hits als I don’t want to talk about it, Maggie May en Da ya think I’m sexy? ook voorbij. Zoals gezegd worden de nummers vertolkt door een live band en Paul Metcalfe, een zanger die bijna niet van Rod te onderscheiden is. “Paul’s voice and mannerisms were the closest I’ve ever seen to Rod himself”, zegt Mary Cady, de zus van Rod Stewart. Na een tour door heel Europa, waaronder Velsen, zijn ze klaar om er nu in Beverwijk een feestje van te maken!Maggie May
Paul Metcalfe staat al twintig jaar als Rod Stewart op de podia en weet de branie en bravoure van de rockheld perfect voor het voetlicht te brengen. Van het voetenwerk tot het wiegen met zijn heupen: hij beheerst de bewegingen van zijn voorbeeld tot in de details. “Toen ik als beginnend zanger met covers optrad in kroegen en kleine zaaltjes, had ik het meeste succes met zijn hit ‘Maggie May’. Altijd kwam er wel iemand naar me toe om te zeggen dat mijn stem zo op die van Rod leek. Zelfs zijn broer en zus kwamen naar mijn shows. Ze vonden de gelijkenis treffend. Als fan van Rod Stewart vind ik dat een groot compliment. Dus toen ze me vroegen voor avondvullende concerten met al zijn topnummers, zei ik meteen ja.”Na een succesvolle tournee met uitverkochte zalen in Engeland, Wales en Schotland, zijn Paul Metcalfe en zijn band nu de Noordzee overgestoken. Voor ze straks Australië en Nieuw Zeeland plat spelen, maken er eerst nog in Beverwijk een feestje van!

Kaarten vanaf € 27,00 voor woensdag 11 maart om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Foto-impressie Ton van Steijn ‘The Rod Stewart Story’ in Velsen 
In Velsen was ook fotograaf Ton van Steijn aanwezig. Hij maakte bijgaande foto’s. Klik op ‘FOTO-IMPRESSIE The Rod Stewart Story voor alle foto’s.

Reacties