De Groene Ezel doneert tienduizend euro aan Timmerproject Guatemala

Foto: Timmerproject Guatemala - FB

HEEMSKERK – Kringloopwinkel De Groene Ezel uit Heemskerk heeft tienduizend euro gedoneerd aan Stichting Timmerproject Guatemala.

Stichting Timmerproject Guatemala biedt kansarme kinderen, meestal in de leeftijd van 11 tot 19 jaar, de kans om de grondbeginselen van het timmervak te leren. Het stimuleert de creatieve vorming en ze krijgen zo de kans zich voor te bereiden op het vakonderwijs. Op deze manier leren ze dat ze zelf iets kunnen bedenken en maken,  hoe ze met gereedschap moeten omgaan leren en technische tekeningen maken.

Spelenderwijs leren de kinderen zo ook beter lezen, rekenen en meetinstrumenten gebruiken. Doordat ze eigen keuzes gaan maken en hun werkstukken onder hun handen zien groeien, krijgen de leerlingen meer zelfvertrouwen en hierdoor een steuntje in de rug voor een betere toekomst.

Kringloopwinkel Heemskerk De Groene Ezel kan deze donatie doen dankzij iedereen die goed verkoopbare spullen naar onze winkel brengt en natuurlijk ook onze klanten in de kringloopwinkel. De Groene Ezel is te vinden op de Lijnbaan 12-14 in Heemskerk en is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 12:00 tot 16:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur.

Meer informatie over het timmerproject kunt u vinden op https://www.timmerproject.nl/het-timmerproject/.

Reacties