Jan Lammers rekent op uitstel Grand Prix Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – De sportief directeur van de GP Zandvoort, Jan Lammers, rekent erop dat de Formule 1 op zondag 3 mei niet door gaat. Dit geeft hij aan in een interview met regionale omroep Haarlem105 en bij mediapartner NH Nieuws.

“Als je ziet wat er op sportgebied allemaal wordt afgelast, moeten we niet naïef zijn”, laat hij aan NH Nieuws weten. Uitstel van het evenement ligt volgens Lammers dan ook ‘in de lijn der verwachtingen’.

Corona
Vanwege de uitbraak van het virus werden vrijdag de eerste drie wedstrijden van het nieuwe Formule 1-seizoen, in Australië, Bahrein en Vietnam, al geschrapt. Eerder ging al een streep door de GP van China. Daardoor is Zandvoort nu de eerste race die op het programma staat.

Duidelijkheid
Lammers geeft te kennen begrip te hebben voor eventueel uitstel en verwacht binnenkort duidelijkheid te hebben. Een nieuwe datum is er nog niet: “Het is gecompliceerd. Je kan niet zomaar een nieuwe datum prikken. Er zijn veel partijen bij betrokken”, vertelt hij aan de NOS.

Verder geeft hij aan, ter geruststelling van alle racefans die inmiddels over een felbegeerd toegangsbewijs beschikken, dat alle gekochte kaarten gewoon geldig blijven voor een eventuele nieuwe datum.

Reacties