Beverwijkers wisselend enthousiast over open blijven weekmarkt

Terwijl steeds meer het openbare leven in Nederland komt stil te liggen, de scholen gesloten zijn, de horeca de tappen en keukens heeft gesloten en steeds meer grootwinkelbedrijven de deuren sluiten kiezen de IJmondgemeenten er nog voor om de weekmarkt overeind te houden.

Vandaag was de weekmarkt in de Breestraat in Beverwijk. Toen deze gisteravond ook via nieuws.nl werd aangekondigd leverde dat een enorme stroom op van reacties, zowel positief als negatief. Een groot aantal Beverwijkers gaf aan het doorgaan onverstandig en onverantwoord te vinden. Anderen juichten het doorgaan van de markt juist toe vanuit de gedachte: waarom zou je wel in een supermarkt boodschappen kunnen doen en niet op de markt. Daarbij: de markt is in de buitenlucht, en dan lijkt de kans op besmetting ook kleiner.Toch bleek vandaag in de praktijk dat iedereen toch wel heel voorzichtig is geworden. Bruist de weekmarkt normaal van het leven, vandaag leverde de Breestraat toch een wat deprimerende aanblik. Weinig winkelend publiek en marktkooplui die maar mondjesmaat hun koopwaar kwijt raakten.

Geen lockdown, maar wel veel winkels dicht
Of volgende week opnieuw de markt neerstrijkt op ‘de Bree’? Dat is afwachten. Iedere dag is op dit moment anders. Steeds meer stemmen gaan op voor een zogenaamde lockdown, alhoewel het er steeds meer op lijkt dat de regering die niet eens hoeft af te kondigen, omdat veel grootwinkelbedrijven zelf hun winkels al sluiten, zoals Ikea, C&A, We, Foot Locker KPN en T-Mobile.Morgen is de markt in Velsen aan de beurt en vrijdag Heemskerk… als alles blijft zoals het vandaag was.

Reacties