Dutch Grand Prix Zandvoort definitief uitgesteld

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – De Grand Prix van Zandvoort die gehouden zou worden op 3 mei is definitief uitgesteld. Dat laat de wereldautosportbond FIA weten. Ook de races in Barcelona en Monaco zijn uitgesteld. Een nieuwe datum noemt de FIA niet.

Het uitstel heeft alles te maken met het coronavirus dat de wereld in zijn greep heeft. De FIA wil de gezondheid van medewerkers, deelnemers en fans niet in gevaar brengen door races door te laten gaan.

De FIA is met de Formule 1 en plaatselijke autoriteiten zoals de gemeente Zandvoort in gesprek over een nieuwe datum voor de Grote Prijs van Zandvoort. Zij noemen wel dat dit later dit jaar moet gebeuren als de coronasituatie zich heeft verbeterd.

Start F1-seizoen in Azerbeidzjan?
Alle hoop is ere nu op gericht dat de start van het Formule 1 seizoen plaatsvindt in het weekend van 5 tot en met 7 juni met de Grand Prix van Azerbeidzjan. Een nieuwe mogelijkheid om alsnog dit jaar de Grand Prix van Zandvoort door te laten gaan zou dan liggen rond eind augustus en begin september.

In dat geval zou het uitstel van de Dutch Grand Prix  mogelijk ten koste gaan van de ADAC GT Masters (21 – 23 augustus 2020) of de Historic Grand Prix (4 – 6 september 2020)

Reacties