Heliomare neemt patiënten met Covid-19 op uit omliggende ziekenhuizen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Wijk aan Zee – Heliomare stelt met ingang van maandag 30 maart een verpleegafdeling beschikbaar om patiënten op te nemen die besmet zijn met het coronavirus (Covid-19).

Het betreft patiënten met een revalidatieindicatie die het ziekenhuis kunnen verlaten. Heliomare ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om als gespecialiseerd revalidatiecentrum in actie te komen.

Voorlopig zijn 6 bedden binnen het revalidatiecentrum beschikbaar gesteld. Indien nodig kan de capaciteit verder uitgebreid worden. Door opname in Heliomare worden regionale ziekenhuizen ontlast en kunnen de patiënten direct gaan revalideren. Vanwege vaak langdurige beademing hebben deze patiënten longschade opgelopen en is hun algemene conditie verslechterd. Bij Heliomare kunnen zij die lichamelijke, maar ook geestelijke conditie weer opbouwen.

Patiënten die reeds in Heliomare verblijven en medewerkers van Heliomare lopen geen extra risico op besmetting. Het welzijn en veiligheid heeft vanzelfsprekend de grootste aandacht. Heliomare blijft ongewijzigd alle adviezen en richtlijnen volgen van de RIVM, de GGD en onze eigen infectiecommissie. Het verpleeg- en artsenteam dat op de betreffende afdeling gaat werken, zal niet op andere afdelingen worden ingezet. Bovendien zijn zij afgelopen tijd bijgeschoold op een aantal medische en technische vaardigheden en getraind in het omgaan met beschermende maatregelen.

In het revalidatiecentrum in Wijk aan Zee is de afgelopen weken veel voorwerk gedaan om opname van deze patiëntengroep mogelijk te maken. Een speciaal team staat klaar.

Reacties