Culturele ‘online opdrachten’ Noord-Hollandse cultuurscholen gebundeld

Foto: 24creatief

Filmpjes van cultuurscholen uit onder andere Heemskerk, Beverwijk, Hoofddorp en Alkmaar gratis te zien op online platform www.24creatief.nl.

Door de coronamaatregelen kunnen lessen op locatie niet meer plaatsvinden. Maar dat betekent niet dat deze lessen helemaal stopgezet worden. Leerlingen van verschillende Noord-Hollandse cultuurscholen krijgen nu alternatieve lessen via digitale programma’s. Op deze manier kunnen zij doorgaan met zang, instrumentale lessen, dansen, theater, musical en kunst maken en blijven de leerlingen de vertrouwde gezichten van hun docenten zien.

Omdat bijna alle kunstscholen in Noord-Holland, naast de digitale lessen voor hun leerlingen, initiatieven ontwikkelen om met iedereen te delen, is het idee ontwikkelt om een nieuw online platform te lanceren: 24creatief.nl. Een website voor iedereen die thuis lekker creatief bezig wil zijn. De website is opgezet door OCK (Vereniging Overleg Cultuurparticipatie en Kunsteducatie Noord-Holland), een collectief van 24 Noord-Hollandse kunstenscholen.

Op deze nieuwe website zijn allerlei filmpjes en opdrachten gratis te zien van cultuurscholen uit bijv. Heemskerk, Beverwijk, Hoofddorp en Alkmaar.

De opdrachten zijn ook geschikt voor kinderen en volwassenen die niet op les zitten, maar wel zin hebben om even creatief bezig te zijn. Zo kun je leren hoe je mooie tekeningen maakt met een levensgroot potlood, ritmes klapt met behulp van fruit, lekker kunt bewegen, zingen en met het hele gezin meedoen aan dans dirigeren.

Momenteel staan er al meer dan 70 video’s online. Er worden dagelijks nieuwe workshops toegevoegd, dus het aanbod wordt steeds groter en gevarieerder.

De website is gratis toegankelijk, ook straks na de crisis kunnen we hier allemaal nog veel plezier en inspiratie vandaan blijven halen. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op www.24creatief.nl.

Reacties