Live natuurbeelden vanaf terrein Tata Steel

(foto: Ton van Steijn)
Foto: Ton van Steijn

Vanaf vandaag kunnen natuurliefhebbers weer genieten van live natuurbeelden vanaf het terrein van Tata Steel in IJmuiden. De natuurcamera staat dit jaar gericht op de ijsvogelwand bij een sloot op het noordterrein.

Op deze plek hebben vrijwilligers van de Vogelwerkgroep onlangs de oever geschikt gemaakt voor de ijsvogel, die graag broedt in steile wanden aan het water. De felgekleurde vogel is inmiddels meerdere malen gesignaleerd in de takken boven en naast de ijsvogelwand. De grote vraag is natuurlijk of hij dit jaar al gaat broeden op deze locatie.

ijsvogelwand bij Tata Steel

De natuurwebcam wordt van energie voorzien door zonnepanelen en start ’s ochtends enkele uren na zonsopgang met het doorsturen van live beelden. Na zonsondergang zendt de webcam ook in het donker nog enige tijd infraroodbeelden uit, totdat de opgespaarde energie is verbruikt.

De natuurbeelden zijn te volgen via www.tatasteel.nl/natuurwebcam

Zandhagedis, rugstreeppad, nachtegaal en sprinkhaanrietzanger
Op het terrein van Tata Steel in IJmuiden komt veel bijzondere natuur voor. Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden: “We zijn trots op de waardevolle natuur op ons terrein. Via deze webcam willen we iedereen daarvan laten meegenieten”. De biotopen bij het staalbedrijf omvatten onder meer natte duinvalleien, kruidenrijke graslanden en meer dan 100 jaar oud bos. Bijzondere soorten die er voorkomen zijn de zandhagedis, rugstreeppad, nachtegaal, de sprinkhaanrietzanger, de argusvlinder en zeldzame orchideeën als hondskruid en moeraswesporchis.

zandhagedis (foto: Pixabay)

Reacties

Cookieinstellingen