Van IJmond tot Kennemerland: Tulpenactie verbindt tijdens Corona

Foto: Charles Duijff /logo's organisaties

Stichting Present Haarlem, Rotsvast Bijbelschool en jongerenorganisatie CityShapers hebben de handen ineen geslagen om komend weekend, zaterdag 18 april 2020 een grootse tulpenactie op touw te zetten.

In samenwerking met een lokale kweker bezorgen ze honderden bossen tulpen bij mensen met een vitaal beroep, kwetsbare groepen en iedereen die een opsteker kan gebruiken.

Aankomende zaterdag delen ze 500 bossen tulpen uit aan mensen die het moeilijk hebben. Ouderen, ZZP’ers, werklozen en mensen die juist nu doorgaan met werken zoals politie, brandweer, OV personeel en vuilophalers zijn daarvan een goed voorbeeld.

Jan de Haan, bestuurslid van de Rotsvast Bijbelschool, kwam met het idee. In tijden van de coronacrisis hebben bloemenkwekers moeite om hun bloemen te verkopen, en Jan opperde om voor een schappelijke prijs een grote partij af te nemen en uit te delen in de omgeving van Haarlem. Mede-organisator Jurrin Reckers vertelde dat het plan is van Beverwijk tot Heemstede deze actie mogelijk te maken. Een win-winsituatie dus.

Grote inzet vrijwilligers

Om de haalbaarheid te garanderen maakte Jan gebruik van zijn netwerk in Haarlem.

Stichting Present en CityShapers zijn de afgelopen tijd al heel actief geweest met allerlei acties om de last van de coronacrisis te verlichten. Zij hebben in een paar weken tijd ruim 200 vrijwilligers gerekruteerd die helpen bij de kinderopvang, boodschappen doen voor ouderen, een luisterend oor bieden of kaarten sturen voor eenzame mensen. De samenwerking tussen de drie organisaties zorgt ervoor dat de tulpenactie logistiek mogelijk wordt gemaakt.

Donaties/Sponsoring, uw financiële hulp wordt zeer gewaardeerd….

Voor 1 euro kunnen wij een bosje bloemen geven….

Financieel rekenen de stichtingen op donaties van hun vrijwilligers en andere sympathisanten. Er is tot nu ruim 650 euro opgehaald, maar hoe meer geld er binnen komt, hoe meer mensen een bosje tulpen kunnen krijgen. Iedereen die wil bijdragen kan dit doen tot 23 april via het Tikkie: https://tikkie.me/pay/u75hje42jvq4ri8e2m2d  of door te mailen naar [email protected]

Informatie over onze organisaties is te vinden  op www.cityshapers.nl en www.presenthaarlem.nl en  www.rotsvastbijbelschool.nl 

Herhaling actie

Na komende zaterdag wordt deze actie wekelijks herhaald, steeds met andere doelen. Ook op andere dagen wellicht. Ons doel is om zo veel mogelijk bossen bloemen uit te delen namens mensen uit de regio.

Wij zijn afhankelijk van sponsoring om dit uit te voeren, daarom vragen we mensen om een klein steentje bij te dragen. Dat kan door handmatig naar ons over te maken of door middel van een opengesteld tikkie.

Ook sponsoring vanuit het bedrijfsleven is natuurlijk meer dan welkom.

Reacties