Nog steeds lange wachtrijen bij milieustraten en afvalbrengstations

Foto: Wim Meijer Fotografie

Door het coronavirus blijven mensen nu zo veel mogelijk thuis. Daardoor is er momenteel meer huisafval. Afvalbakken én restafvalcontainers raken sneller vol dan normaal. Daarnaast hebben veel mensen meer tijd over en benutten die door te klussen, schoonmaken en opruimen. HVC ziet als gevolg veel drukte bij de afvalbrengstations.

Op het terrein van de afvalbrengstations heeft HVC maatregelen genomen volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt iedereen gevraagd om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. En om niet te veel mensen bij elkaar te brengen worden er niet meer dan 5 auto’s tegelijkertijd toegelaten. Ook zijn er verkeersregelaars ingezet. Dit is om de toegenomen drukte op de openbare weg bij het afvalbrengstation te reguleren.

Stel uw bezoek aan het afvalbrengstation mogelijk uit
HVC vraagt daarom om bezoeken aan het afvalbrengstation uit te stellen als dat mogelijk is. Misschien heb je nog een mogelijkheid of plek om spullen tijdelijk op te slaan. Kom bijvoorbeeld niet alleen met een klein kastje of alleen een accu, maar wacht tot je meer afval hebt om in één keer weg te brengen. Kan bezoek niet wachten? Houd dan rekening met een lange wachtrij. Volg ook de instructies en houd 1,5 meter afstand. Tip: Je kunt als alternatief uw grof afval ook aanmelden via www.hvcgroep.nl. HVC komt uw afval dan ophalen.

Reacties