Online gedenkplaats zorgt voor waardig afscheid voor vrienden en familie

Foto: ErbijZijn.Online

ErbijZijn.Online, rouwen op afstand maar toch dichtbij; via website kan de familie van een overledene het rouwproces en de uitvaart online delen.

De vader van Haarlemse Karen Blanken overleed twee weken geleden aan het corona virus.

“Hij lag alleen in het ziekenhuis, heeft in zijn eentje gevochten en is alleen gestorven. Echt afschuwelijk, dat gun je niemand. Hij verdiende een mooi afscheid met zijn geliefden en naasten om zich heen, maar dat is in deze tijd niet mogelijk. Daarom heb ik in kleine kring zijn uitvaart georganiseerd met een online gedenkplaats, was er een fotograaf en livestream tijdens de uitvaart. Zo kon iedereen er toch een beetje bij zijn. Dat deed ons als familie erg goed en ook de mensen die er op deze manier op afstand toch bij konden zijn.”

Dat er uit iets heel verdrietigs soms iets heel moois kan ontstaan blijkt uit het concept dat Karen met een aantal professionals heeft bedacht: Erbijzijn.Online. Via deze website kan de familie van een overledene het rouwproces en de uitvaart online delen.

Uitvaarten vinden door de maatregelen rondom het corona virus momenteel in kleine kring plaats. Het is hierdoor vaak niet mogelijk om fysiek aanwezig te zijn bij het afscheid van een dierbaar persoon. Maar juist elkaar kunnen troosten en het verlies kunnen delen met je naasten is in deze periode heel belangrijk. Om dit gemis op te vangen biedt de website een speciaal ingerichte pagina voor de overledene met een interactieve rouwkaart en ruimte voor teksten, foto’s, condoleance en nagedachtenis. Een livestream verbinding button zorgt voor de live verbinding van de uitvaart.

Diensten zijn uit te breiden met onder meer fotografie en extra video opnamen die zorgdragen voor een nog completer afscheid. Op deze manier kun je familie en vrienden zoveel mogelijk betrekken bij het rouwproces en kun je met elkaar waardig afscheid nemen van een dierbare. Zo ben je ondanks de afstand toch samen.

Link naar de website: https://www.erbijzijn.online/

Reacties