Globetruckers blaast Truckrun 2020 af vanwege coronacrisis

Foto: Wim Meijer Fotografie

In navolging van bijna alle grotere evenementen die dit jaar geen doorgang vinden in verband met de coronacrisis heeft nu ook de organisatie van de jaarlijkse Truckrun bekend gemaakt af te zien van de Truckrun 2020.

De Truckrun is een jaarlijks terugkerend evenement waaraan nu al zo’n 12 jaar ruim 100  vrachtwagens deelnemen, met als bijrijders mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Om het jaar zijn het cliënten van de Prinsenstichting uit Purmerend en van de Harteheem uit Heemskerk die mee mogen met de indrukwekkende truckers-stoet. Dit jaar zou het weer de beurt zijn aan de cliënten van de Prinsenstichting.

Dit weekend maakte de organisatie, Stichting GlobeTruckers, bij monde van secretaris Melgert Brink bekend dat het evenement dit jaar geen doorgang kan vinden. Weliswaar stond het evenement pas voor september op het programma, maar omdat juist in deze tijd de sponsorwerving moet plaatsvinden, is besloten om van deze editie af te zien. “De voorbereidingen beginnen altijd al ruim van tevoren, en om nu in deze tijd bij bedrijven aan te kloppen voor sponsoring, terwijl ze allemaal hun best doen om het hoofd boven water te houden, gaat ons iets te ver”, aldus Melgert.

(foto: Wim Meijer Fotografie)

Hoe verder?
Hoe het nu volgend jaar verdergaat met de Truckrun weet de organisatie zelf ook nog niet goed. Wordt de run van dit jaar uitgesteld en vertrekt de stoet volgend jaar alsnog vanuit Zaandijk, of wordt toch het vaste schema weer opgepakt en volgt in 2021 weer een Heemskerk-editie?

“Geen idee”, zegt Melgert in de jubileumeditie van de Nieuwsbrief van de Globetruckers. “Daar zijn we nog niet mee bezig geweest en eerlijk gezegd zien we dat nog wel. Eerst andere prioriteiten. Laten we eerst samen proberen om de situatie weer richting normaal te laten lopen. Iedereen kan zijn of haar steentje daaraan bijdragen. Hou je aan de richtlijnen, blijf thuis (ook in het weekend) en denk aan je persoonlijke hygiëne. En mocht je iemand in je persoonlijke kennissenkring hebben die in de zorg werkt laat hem/haar dan mer ken hoe blij we met ze zijn. Want als er een groep is die respect verdiend zijn zij dat wel”.

Hieronder de passage van de Truckrun in 2018 ter hoogte van de Zaanse Schans

Reacties