Zandvoort wil strandtenten in winter laten staan

ZANDVOORT – Strandtenthouders in Zandvoort willen dat ze hun paviljoens in de winter mogen laten staan op het strand. De gemeente heeft gisteren positief gereageerd.

“Zij zeggen: wij gaan jullie helpen en voor jullie lobbyen bij Rijkswaterstaat”, zegt Niels Priester namens de strandpachters tegen mediapartner NH Nieuws.

De strandpachters en onder meer burgemeester en wethouders van Zandvoort hadden gisteren volgens Priester een ‘zeer positief gesprek’. De ondernemers trokken de afgelopen tijd veel aan de bel omdat ze al weken dicht moeten blijven vanwege de coronamaatregelen. Zij dragen bij gebrek aan inkomsten kopje onder te gaan.

Door de seizoenspaviljoens te laten staan in de winter, besparen de eigenaren veel geld. “Bij onze strandtent Mango’s gaat het bij op- en afbouw om bedragen van 130.000 tot 150.000 euro. Dat zijn serieuze bedragen.” Door de vele stormen aan het eind van de winter waren de kosten voor shovelgebruik – om het strand te egaliseren – ook nog eens drie keer hoger dan normaal.

(foto: Wim Meijer Fotografie)

Pacht kwijtschelden
Ook heeft de gemeente volgens Priester positief gereageerd op het verzoek van de strandpachters om het betalen van de pacht dit jaar niet uit te stellen, maar kwijt te schelden. “Zij begrepen onze oproep, maar zeiden dat het de gemeenteraad is die daar een beslissing over neemt.”

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen