Grounded, but love is in the air

Foto: Charles Duijff

Onze liefde voor KLM is groot. Dat zijn de kosten om onze trots te redden ook. Maar zeg nu zelf, Schiphol zonder KLM, dat is voor je gevoel toch als Amsterdam zonder Dam. Kaatsheuvel zonder Efteling….Maastricht zonder Andre Rieu….

Tekst en foto’s Charles Duijff

Eigenlijk zijn we allemaal Cityhoppers op z’n tijd! Sommigen doen dat per fiets of auto, wandelend zelfs, per bus of trein, maar onze trouwe blauwe gevleugelde vrienden (sorry Mr. Pieter Van Vollenhoven) brengen ons maar al te graag naar onze bestemming. Naar een andere stad. Lekker even een weekend of een paar dagen er tussenuit! En ach kijk nou hieronder….Daar staan ze dan onze gevleugelde vrienden, wachtend in een rij….Het gaat om een miljarden-redding, dat heeft u inmiddels vast al meegekregen via onze collega’s de landelijke media. De Nederlandse Regering geeft aan dat het gaat om een pakket van 2-4 miljard in de vorm van leningen en garanties. Air France is er natuurlijk ook bij betrokken. Frankrijk steunt Air france ook met 7 miljard. Volgens Minister Hoekstra gaat het nu niet in de eerste plaats om Nationalisatie van onze luchtvaartmaatschappij. Nederland, -wij met z’n allen dus- is/zijn sinds vorig jaar tweede aandeelhouder en we bouwden uit het niets een belang van maar liefst 14% op! De minister vergeleek KLM met een ‘dominosteentje’

U kent dat evenement vast nog wel he, in die grote hal, waar duizenden dominosteentjes worden opgesteld in de meest ludieke vormen. Op enig moment vond een mus in die hal het nodig, om een steentje vast een duwtje te geven…Het arme vogeltje moest het met zijn/haar leven bekopen, want dagen werk werden anders mogelijk verder teniet gedaan. Het dominoeffect zorgde dat vele steentjes mee omvielen. Beschouw KLM als het eerste steentje en alle collega-maatschappijen als de opvolgende in de rij. Dat bedoelde de minister te zeggen. Als KLM omvalt volgen meer maatschappijen…… Mijnheer Elbers ziet af van zijn bonus. Dat weten we ook inmiddels. Op onderstaande foto genomen op de Keukenhof wilde hij best even glimlachen. Dat kan hij na de recente berichten vooralsnog blijven doen en ook de dames ernaast op de foto. Ontslag van ca. 30.000 KLM-personeelsleden kan door de financiële redding (voorlopig) worden voorkomen.Het rechtvaardigheidsgevoel.

Er zijn veel kleine- en grote ondernemers die dreigen om te vallen of zelfs al failliet zijn. Ondernemers met veel personeel ook. Die zijn/waren niet minder belangrijk voor onze economie. Ik schat in dat de discussie omtrent het rechtvaardigheidsbeginsel, waar het gaat om redden van ondernemingen in nood, nog lang zal voortduren. Ik benijd ons kabinet danook niet. Wat een dilemma’s, nog los van het allerbelangrijkste, maatregelen ter bescherming van onze gezondheid!

Ik kan niet meer, dan alle wijze- en dappere vrouwen en mannen, die voor ons en onze samenleving zorgen op wat voor gebied danook, alle kracht en gezondheid toewensen….En u lezers..BLIJF GEZOND en LIEFDEVOL !! 

Zorg dat je kan blijven zingen LOVE IS IN THE AIR

en niet te hoog van de toren blazen!

Reacties