Wegblijven bij veerponten, parkeerplaatsen strand afgesloten en motorrijders geweerd

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Veiligheidsregio Kennemerland doet voor morgen een dringende oproep aan dagjesmensen om weg te blijven bij de veerpont over Noordzeekanaal, bij zowel IJmuiden als Buitenhuizen.

(bron: NH Nieuws Veiligheidsregio Kennemerland)

“Blijf thuis!”, benadrukt voorzitter Marianne Schuurmans. Volgens Schuurmans was het vandaag zo druk bij de ponten, dat er dranghekken en verkeersregelaars werden ingezet. Morgen wordt vanwege Koningsdag voor dezelfde drukte gevreesd.

Het was volgens Schuurmans gisteren vooral druk door fietsers die de met de pont het Noordzeekanaal bij IJmuiden en Buitenhuizen wilden oversteken. De veiligheidsregio verwacht dat het vandaag minstens even druk wordt en roept daarom op bij de veerpont weg te blijven. Schuurmans waarschuwt dat er streng zal worden gehandhaafd als men zich niet aan de 1,5 meter afstand houdt.

Dovemansoren
Ook voor het weekend werd opgeroepen om in heel Kennemerland thuis te blijven, maar die boodschap leek aan dovenmansoren te zijn gericht. Schuurmans: “Er komen nog altijd coronapatiënten bij en dagelijks overlijden er mensen aan corona, dus het virus ligt nog altijd op de loer. Het is gewoon noodzakelijk dat we thuisblijven en dat met z’n allen voorlopig blijven volhouden.” Volgens de veiligsheidsregio was het zo druk bij de pont dat er verkeersregelaars en dranghekken bij gehaald moesten worden.

Vandaag worden ook de parkeerplaatsen bij de stranden van Zandvoort en Bloemendaal net als voorgaande weken afgesloten. Motorrijders zullen op de belangrijke toegangswegen worden geweerd.

Reacties

Cookieinstellingen