55+

Dennis van de Geest verzorgt Koningsdagoptreden bij Huis ter Wijck

Foto: Roy Beusker Fotografie

In Beverwijk op het terrein van woonzorgcentrum Huis ter Wijck heeft Dennis van der Geest met zijn optreden voor een uitbundige sfeer onder de bewoners gezorgd. Even weg uit de dagelijkse routine, heeft dit mini-optreden voor een grote lach op de gezichten gezorgd op Koningsdag 2020.

Het optreden van de voormalig Europees- en wereldkampioen judo en huidig presentator en diskjockey trad op in het kader van ‘De Ali B Vrienden Tour’.

“Ik heb zelfs een paar heupen zien schudden”
Dennis van der Geest vertelt enthousiast: “Ik vond het geweldig om te doen. Ik kreeg hier zoveel energie van, en om te zien hoe leuk de mensen het allemaal vonden. Ik had expres de muziek afgestemd op deze doelgroep, en ik heb zelfs een paar heupen zien schudden. En het is ook voor het personeel, voor wie deze tijd pittig is, en die zag je er ook van genieten. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan bij heb kunnen dragen.”

“Veel van mijn medebewoners zijn al 6 weken niet buiten geweest, dus wat een aangename verrassing”, aldus één van de bewoners.

(foto: Roy Beusker Fotografie)

Handen ineen voor een feestelijk moment
Naast de muzikale omlijsting, was ook voor de inwendige mens gezorgd. Met oranje tompouces was dit bescheiden maar in uitvoering grootse feestje helemaal af. Voor alle mooie momenten van vandaag sloegen Stichting Vier het Leven, de VriendenLoterij, ouderenbond ANBO, Music Connects, de Oranje Bond, Dennis van der Geest en woonzorgcentrum Huis ter Wijck de handen belangeloos ineen.

Oproep voor meer ‘Hartenwensen’: artiesten zingen voor eenzame ouderen
Annerieke Vonk (directeur Stichting Vier het Leven): “Naast dit mooie initiatief van Ali B en zijn Vrienden, willen we natuurlijk nog veel meer doen voor de ouderen. En dan willen we niet alleen de ouderen in woonzorgcentra bereiken, maar ook de thuiswonende ouderen een hart onder de riem steken, die ook zoveel mogelijk binnen moe(s)ten blijven, zonder bezoek en aanspraak. Om hen een mooie muzikale ervaring te geven, deelt Stichting Vier het Leven namens de VriendenLoterij Hartenwensen uit. Een Hartenwens houdt in dat wij zorgen dat eenzame ouderen een serenade ontvangen van een lokale artiest. Recht uit het hart.”

Heb jij een Hartenwens voor een eenzame oudere die jij goed kent (vader, moeder, opa, oma, buurvrouw, etc.) en gun je hem of haar een muzikale belevenis, licht deze dan kort toe en deel de wens met ons op [email protected] Doe dit vóór 3 mei 2020. Vier het Leven bestaat op 3 mei a.s.15 jaar en daarom laten we 15 aanvragen in vervulling komen.

(foto: Roy Beusker Fotografie)

“Een mooi vervolg van deze samenwerking”
Margriet Schreuders (hoofd afdeling Goede Doelen VriendenLoterij): “Ouderen in ons land hebben het extra zwaar in deze lastige coronatijden, aangezien het aantal contacten sterk is verminderd en velen van hen geen bezoek meer mogen ontvangen. De VriendenLoterij is blij dat we met deze actie onze ouderen op deze bijzondere dag kunnen laten zien dat zij niet vergeten worden. Samen met Vier het Leven blijven we om onze ouderen heen staan.”

Een beetje afleiding in deze lastige tijd
Liane den Haan (directeur-bestuurder ANBO): “We waren al heel trots en blij dat we Ali B konden helpen bij de vorige actie. Samen met de thuiszorg hebben we bossen bloemen bezorgd bij kwetsbare ouderen die zelfstandig wonen. En natuurlijk doen we ook graag mee met deze mooie actie!”

“Op onze speciale telefoonlijn krijgen we honderden telefoontjes van ouderen die zich op dit moment erg alleen voelen. We doen er alles aan om hen een luisterend oor te bieden en proberen met onze activiteiten en met deze projecten van Ali B mensen ook wat afleiding te bezorgen. Want het zijn lange dagen als je de hele tijd alleen thuis bent. We gaan de mini-concerten van Koningsdag daarom ook op de Facebook pagina van ANBO uitzenden, zodat zoveel mogelijk mensen er van kunnen genieten.”

Reacties