Herdenkingsplechtigheden in Beverwijk en Wijk aan Zee op 4 mei 2020

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – De herdenkingsplechtigheden op maandag 4 mei zien er door de coronamaatregelen dit jaar anders uit dan normaal. De herdenkingen in Beverwijk en Wijk aan Zee gaan door, maar dan zonder publiek.

De stichting 4 mei Beverwijk, stichting Indiëmonument, stichting Herdenking Deportaties 1944 en het Comité Herdenking Wijk aan Zee organiseren vier herdenkingsmomenten. Burgemeester Smit legt namens het gemeentebestuur een krans op de volgende plaatsen.

  • 15.45 uur – Herdenking Beverwijkse slachtoffers bij de strijd in Nederlands-Indië en slachtoffers Razzia 16 april 1944 en op het Stationsplein bij het beeld ‘Mens Stad Leven’. Burgemeester Smit legt ook een krans namens de gemeente Velsen. Daarnaast leggen de Stichting Herdenking Deportaties 1944, de Stichting Indië Monument Beverwijk en de Stichting 4 mei Beverwijk een krans.
  • 16.00 uur – Herdenking van alle oorlogsslachtoffers bij het monument op het Westerhoutplein. Er wordt ook een krans gelegd namens de Stichting 4 mei Beverwijk
  • 16.30 uur – Herdenking bij het monument aan de Zwaanstraat in Wijk aan Zee. Er worden ook bloemen gelegd door de Dorpsraad Wijk aan Zee.
  • 19.50 uur – Herdenkingsmoment op begraafplaats Duinrust, gevolgd door een stille tocht over het terrein van de begraafplaats. Burgemeester Smit houdt bij deze bijeenkomst een korte toespraak. Daarna speelt Marjolein Niele de Taptoe. Vervolgens nemen de aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht.

De kransleggingen in Wijk aan Zee en het herdenkingsmoment op begraafplaats Duinrust zijn live te volgen via de Facebookpagina van de gemeente Beverwijk.

Reacties