Zandvoort huilt, maar niet omdat de race is verloren

Foto:

Zandvoort vrijdag 1 mei 2020: Wat een droomweekend had moeten worden voor fans van de Formule I races, voor tal van horecaondernemers, voor volgeboekte Hotels, voor de Gemeente als geheel…het mag (nog) niet zo zijn.

Wie heeft dit kunnen bedenken. Zo blij met een top evenement, zo hard gewerkt door velen en zo dichtbij….Nog slechts twee dagen verwijderd van de 3e mei. De datum der datums! Maar natuurlijk ook een domper voor de dagen daaraan vooraf, waar normaliter vele circuitbezoekers en toeristen de badplaats Zandvoort zouden hebben bezocht! Voor  het raadhuis wappert de trotse finishvlag. De startersvlag is meestal rood van kleur heb ik begrepen. Toch neem ik aan dat de wapperende finishvlaggen, die de Zandvoorters recent op vele plaatsen hebben uitgehangen, beslist niet het einde symboliseren van het Formule I evenement. Het indrukwekkend gerenoveerde circuit lag er vrijdag 1 mei rond het middag uur triest en verlaten bij: Gesloten, Geschlossen, Closed, Fermé…. Zo onwerkelijk, zo verdrietig en teleurstellend….Recht tegenover de zij-ingang van het Circuit Hotel Beach House, dat nu al had moeten bruisen van activiteit…De aanblik van hotels was overal even triest. De viskramen doen nog wel zaken. De hoofdingang van het circuitDe boulevard en het strand De weersomstandigheden werkten de 1e mei ook niet echt mee om de omgeving er wat vrolijker te laten uitzien.

De redactie van Nieuws.nl wenst voor alle Formule I-fans een spoedige verbetering van de omstandigheden en alsnog een mooi race-evenement over niet al te lange tijd. Alle gedupeerden veel sterkte! We leven met jullie mee!

 

Reacties

Cookieinstellingen