‘Een kindertijd voor en in oorlogsjaren’ – een persoonlijk verhaal

Foto: screenshot interview

Rob Vroom vertelt in zijn boekje ‘Een kindertijd voor en in oorlogsjaren’ zijn persoonlijk verhaal. Het boekje is in de maak, maar op deze plek alvast een gesprek met schrijver en uitgever.

Het is alweer 75 jaar geleden dat de tweede wereldoorlog ten einde liep. In die 75 jaar hebben we veel verhalen gehoord. Maar het aantal mensen dat daar nog uit eerste hand over kan vertellen wordt steeds minder.

Uitgever Jeroen Bakker (uitgeverij IJmond red.): “Het blijft belangrijk die verhalen te vertellen. Rob Vroom vertelt zo’n persoonlijk verhaal. Hij groeide tijdens de oorlog op in de omgeving Velsen en Haarlem en was zoon van een kruidenier. Jongetje Vroom maakte veel mee in die tijd. Op verzoek van zijn zoon zette hij zijn verhaal op papier.”

Jeroen Bakker

Jeroen Bakker van Uitgeverij IJmond

Dat vormde de basis voor een boekje. Het boekje draagt de titel ‘Een kindertijd voor en in oorlogsjaren.’ In het boekje beschrijft Vroom zijn leven als kind voor, tijdens en na de oorlog. Het boekje is doorspekt met anekdotes en verhalen die bewaard moeten blijven.

Helaas laat de publicatie nog heel even op zich wachten, maar een interview met de heer Vroom en uitgever Jeroen Bakker is alvast te zien als u hier of op de hoofdfoto klikt.

Ziet u het liever op tv dan kan dat ook. Want de komende zendt Omroep Heemskerk dit gesprek ook uit, even na elk heel uur.