Fysiotherapeuten van Interfysio klaar om weer van start te gaan in de praktijk

Dat de wereld sinds 16 maart sterk is veranderd is niemand ontgaan. De ‘intelligente lockdown’ heeft ervoor gezorgd dat niet alleen de scholen dicht gingen, maar ook dat veel beroepen niet, of heel sterk aangepast, konden worden uitgevoerd. En dan hebben we het met name over de contactberoepen, waarvan de fysiotherapie er een is.

De fysiotherapeuten van Interfysio werken nu al anderhalve maand op afstand. Dat betekent: telefonisch of via videoconsult, en slechts bij uitzondering door fysiek contact met de cliënt, en dan met de nodige beschermingsmaterialen.

Inmiddels lijkt ’t erop dat het moment dichterbij komt dat, met inachtneming van de regels rond afstand en beschermingsmaterialen, binnen niet al te lange tijd de échte praktijk weer kan worden opgestart. En dat zal hard nodig zijn, want waarschijnlijk komt er, naast de ‘normale’ clientèle van fysiotherapeuten, ook een flinke groep ex-coronapatiënten die, in het kader van revalidatie, de fysiotherapeut hard nodig gaat hebben.

IJmond Nieuws ging langs bij interfysio en sprak daar met de therapeuten Xander van der Zwet en Robin Bremer over hun werk tijden de afgelopen anderhalve maand en over de periode na de intelligente lockdown.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor de reportage van IJmond Nieuws

Reacties