Creatief samenwerken voor Moederdag in lockdown

Creatief samenwerken in lockdown dat is wat Nanneke en Monique van Kunst is Durven & Doen doen. Samen met hun zoons en lokale ondernemers. Voor Moederdag hebben ze een online workshop gemaakt waarmee ouders samen met hun kind(eren) moeder op een creatieve manier kunnen verrassen.

Compleet pakket om direct aan de slag te gaan

Om het iedereen makkelijk te maken levert Kunst is Durven & Doen een compleet pakket waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Dit doen ze door samen te werken met hobbywinkel Bob Hes uit Heemskerk en bloemenspecialist Bas Bloem uit Beverwijk.”Zo helpen wij niet alleen de ouders en kinderen, maar ook de lokale winkeliers. En zij ons. Want ook de Minister President zegt dat we samen moeten werken in deze periode. Wij zijn al begonnen!”, zegt Nanneke lachend.

Hoe ontstond het idee om online workshops te maken?

Het idee om online workshops te maken is ontstaan in de eerste week van de lockdown. Beide dames werken als zzp-er in de culturele sector. Nanneke heeft haar eigen atelier Kunst is Kijken waar ze workshops aanbiedt voor alle leeftijden en niveaus en Monique maakt filmpjes. De coronamaatregelen hebben er toe geleid dat het werk in deze sector ‘on hold’ staat tot er betere tijden aanbreken.

Om niet bij de pakken neer te zitten en om in ontwikkeling te blijven benaderde Monique Nanneke met de vraag of zij er iets voor voelde om haar creatieve workshops op film te zetten. Omdat Nanneke altijd open staat voor nieuwe ideeën zei ze onmiddellijk ‘ja’. Zo hebben Nanneke en Monique hun krachten gebundeld en zijn in het diepe gesprongen. Dit leek een goede manier een bizarre periode te overbruggen en iedereen die aan huis gekluisterd is door de corona maatregelen iets te bieden wat afleidt en ontspant.

Al snel was het eerste filmpje een feit. Met dit eerste filmpje leert Nanneke in een paar eenvoudige stappen hoe je het ‘Bruggetje’ van Monet kunt schilderen. Dit filmpje is verspreid via YouTube en opgepakt door Omroep Heemskerk.

Creatief samenwerken

De vele positieve reacties stimuleerde Nanneke en Monique om door te pakken. En zo volgde er al snel nog een filmpje, een YouTube kanaal en een website.

Om deze laatste zaken te realiseren hebben zij de kennis en kunde van hun zoons Sebastiaan en Tijmen ingezet.

Sebastiaan, zoon van Monique, volgt een opleiding mediavormgeving en heeft punten gescoord door een logo voor het M-jaar van de ROC’s in Nederland te ontwikkelen. En nu dus ook het logo voor Kunst is Durven & Doen.

Tijmen, zoon van Nanneke, is gevraagd een animatie te maken die gebruikt wordt in de video’s van Kunst is Durven & Doen. Tijmen is illustrator en genomineerd voor de Tegel voor een Virtuele vertelling bij de Volkskrant.

 

Monique: “Dat we onze zoons in kunnen zetten maakt dit project voor mij bijzonder en waardevol. Daarnaast is het een feest om Nanneke te filmen. Zij is een energieke enthousiaste dame en dat zie je terug in de wijze waarop zij haar workshops geeft. Met ons experimentele project Durven & Doen wens ik dat we heel veel families aan het tekenen, schilderen en knutselen krijgen.”

Moederdag

Speciaal voor Moederdag heeft Nanneke een workshop bedacht die ouders heel makkelijk samen met hun kind kunnen maken. En hier kun je de introductie bekijken.

Wil je ook creatief samenwerken? Kijk dan ook eens op www.kunstisdurvenendoen.info want daar kun je de workshop voor Moederdag bestellen en je laten inspireren door wat Durven & Doen nog meer te bieden heeft. Want ‘Durven & Doen dat is de kunst!’

Klik op de hoofdfoto voor een interview met Nanneke Bastiaan en Bas Bloem. Bloemenspecialist Bas Bloem vertelt onder andere wat deze periode in lock down voor zijn zaak betekent.