Hotel Chateau Marquette weer geopend!

Na zes weken verplichte sluiting vanwege het coronavirus heeft Chateau Marquette op 29 april jl. de deuren van het hotel in Heemskerk weer geopend.

Voor Erik Kuiper – van den Berg, eigenaar en exploitant Marquette, is het een hele opluchting dat de gasten weer mogen komen. Weliswaar nog mondjesmaat, vanaf 1 juni maximaal 30 en (als de ontwikkeling van het virus het niet in de weg staat) vanaf 1 juli tot 100 gasten, maar genoeg om weer het goede ondernemersgevoel op te pakken.

De afgelopen 6 weken was het wel even schakelen voor de nog kersverse eigenaar van Chateau Marquette. Juist de maanden waarin veel inkomsten worden binnengehaald in verband met het ‘bollentoerisme’ en de Keukenhof, ging nu dus alles plat.

Toch is die tijd zonder gasten goed en praktisch ingevuld. Het personeel van Marquette heeft tijdelijk de werkkleding aangetrokken en zich vastgebeten in het opknappen van het kasteel. Klusjes rond het kasteel, grote schoonmaak en veel schilderwerk. En niet voor niets, want het resultaat mag er wezen.

IJmond Nieuws ging afgelopen week langs op Chateau Marquette en interviewde een gedreven en optimistische Erik Kuiper – van den Berg.

Klik op de hoofdfoto voor het interview van IJmond Nieuws met Erik Kuiper – van den Berg en een fraaie beeldimpressie van het Chateau en de omgeving.

Reacties