Ondanks coronavirus toch op vakantie naar Turkije

Foto: Pixabay

Op dit moment lijkt ’t even nog een ver-van-mijn-bed-show. Reizen door Europa is even een dingetje wat niet werkt door het om zich heen grijpende virus. Toch lijkt er licht aan het eind van de tunnel, want het ziet ernaar uit dat Turkije de reisbeperkingen na het Suikerfeest (eind mei) versoepelt.

Coronavirus hotels Turkije
De Turkse regering wil gecertificeerde ‘Corona vrije zones’ creëren. Alle hoop voor de ondernemers is hierop gevestigd. En natuurlijk niet alleen voor de bedrijven, maar ook voor de toeristen.

Tot nader order zijn alle hotels in Turkije nog gesloten. De Turkse overheid heeft haar grenzen gesloten tot 31 mei 2020. Dit geldt ook voor de vluchten vanuit onder andere Nederland, België en Duitsland. Maar ná de intelligente lockdown lijkt een zomervakantie in Turkije toch tot de mogelijkheden te behoren. Wel, uiteraard, met inachtneming van alle nodige maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zij zijn er nieuwe maatregelen op het gebied van de hygiëne. De hotels, resorts en touroperators moeten bijvoorbeeld een zogenoemde Corona hygiëne certificaat behalen. Daarnaast geldt er een maximale hotelbezetting van 50%.

Coronavirus (ultra) all inclusive
De verwachting is dat all inclusive hotels na de heropening op 50% van de totale capaciteit mogen draaien. Extra maatregelen worden getroffen om de hotelgasten te verwelkomen. Er zal streng toezicht worden gehouden op social distancing. Er is bijvoorbeeld een personeelslid aanwezig die in de gaten houdt of de gasten voldoende afstand tot elkaar bewaren. Extra hygiëne maatregelen zoals desinfecterende gel, personeel die handschoenen dragen en plexiglas bij de balie. De alom bekende open buffetten zullen naar alle waarschijnlijkheid gesloten zijn. Daarvoor in de plaats krijg je de heerlijke Turkse specialiteiten aan tafel geserveerd.

Daarnaast wordt streng gelet op het aantal hotelgasten die de zwembaden van het hotel betreden. Per m2 mogen er maximaal een x-aantal badgasten in het water zijn. Om de hygiëne goed te bewaken, is streng toezicht van het personeel noodzakelijk.

Coronavirus hygiëne hotels
Ook zijn er extra hygiënemaatregelen getroffen. De hotels en resorts worden iedere 24 uur gedesinfecteerd. Tevens krijgen obers en het hotelpersoneel speciale trainingen. Zodat zij meer leren over het Coronavirus, de hygiëne en de sociale afstand maatregelen.

Bedrijven die dit programma met succes afronden, ontvangen een geldig hygiënecertificaat. Met dit certificaat in handen mogen de hotels de deuren weer openen voor haar gasten. Het is niet eenvoudig om dit certificaat te ontvangen, maar het geeft de toeristen een veiliger gevoel. De naleving van de maatregelen tegen het Coronavirus Covid-19 worden streng gecontroleerd door het Turkse ministerie van Volksgezondheid

Naast de hotels en resort moeten de lokale touroperators ook een Corona hygiënecertificaat behalen. Hoe kom je anders van het vliegveld naar je hotel? Het is een veilig en geruststellend idee dat ook de bus maatschappijen de extra hygiëne maatregelen naleven.

Coronavirus hotel annuleren
Het vliegverbod van reizen naar Turkije loopt tot en met 31 mei 2020. Een reis die in de periode van het vliegverbod valt, is kosteloos te annuleren. Je ontvangt zo snel mogelijk je geld terug in de vorm van een reisvoucher. De waardebon is maar liefst 12 maanden geldig. Je wilt nog een hotel boeken of een reis boeken, gebruik hiervoor de reisvoucher. Dit hoeft niet per se hetzelfde hotel of bestemming te zijn.

Wanneer de nieuw geboekte vakantie goedkoper is, behoud je nog een deeltegoed. De meerkosten van je nieuwe reis worden in rekening gebracht. De reisvoucher verloopt na 12 maanden. Indien je de waardebon niet hebt ingewisseld, ontvang je het geld terug op je rekening.

Wil je een geboekte reis annuleren, waar géén vliegverbod van toepassing is? Dan gelden de algemene voorwaarden van de reisorganisatie.

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s over de corona epidemie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Het is nog even wachten op het officiële groene licht voor alle reizen. Zodra deze er is kan jij vervolgens dus toch genieten van de heerlijke zomervakantie aan de Turkse Rivièra!

Coronavirus Vliegtickets Turkije
Veel luchtvaartmaatschappijen bereiden zich voor op de hervatting van de vluchten naar Turkije. Meest populaire vliegbestemmingen zijn veruit Istanbul, Antalya en Izmir. Vliegtickets Izmir rechtstreeks word enkel aangeboden door SunExpress. Hierdoor is Izmir erg gewild door de vakantiegangers. Maar voordat we nog allemaal op de vliegtuig kunnen stappen, moeten er nog een horde aan corona maatregelen getroffen worden op de luchthavens.

  • De volgende maatregelen wordt onder andere het nieuw normaal voor vliegen:
  • Bij aankomst op de luchthaven, bij de check-in word je lichaamstemperatuur gemeten.
  • Als reiziger dien je uiterlijk 4 uur voor vertrek te melden bij de check-in.
  • De gate sluit 2 uur voor vertrek.
  • Alle passagiers zijn verplicht om zelf een mondkapje mee te nemen.
  • Er is geen mogelijkheid tot het nuttigen van consumptie gedurende de vlucht. Er zullen ook geen maaltijden verzorgd worden.
  • Het instappen en uitstappen op de vlucht verloopt in kleine groepen.

Reacties

Cookieinstellingen