Theo Henrar vertrekt als Nederlands directievoorzitter Tata Steel

Theo Henrar tijdens de presentatie van Tata Steel Chess Tournament 2020
Theo Henrar tijdens de presentatie van Tata Steel Chess Tournament 2020
Foto: Wim Meijer Fotografie

Tata Steel Europa (TSE) heeft aangekondigd aan dat Theo Henrar per 31 mei 2020 zal terugtreden als voorzitter van de directie van Tata Steel Nederland.

(persbericht Tata Steel Europe)

De terugtreding is in onderling overleg tot stand gekomen. TSE streeft ernaar in de komende weken een opvolger te kunnen aankondigen.

Theo Henrar trad 33 jaar geleden in dienst bij het bedrijf, toen nog onder de naam Hoogovens. Hij is sinds 2008 directievoorzitter van de Nederlandse tak van Tata Steel. Hij blijft tot het einde van het jaar verbonden aan het bedrijf als adviseur. Ook treedt Henrar per 31 mei terug als Verkoopdirecteur.

Henrik Adam, CEO van Tata Steel Europe, zegt: “Ik wil Theo hartelijk danken voor zijn grote bijdrage aan en betrokkenheid bij het bedrijf. Hij heeft bijzonder leiderschap getoond, ook tijdens moeilijke tijden. En hij heeft bijgedragen aan het pad naar een duurzame toekomst. Als bedrijf hebben we het streven om onze CO2 uitstoot aanzienlijk verminderd te hebben in 2030 en klimaatneutraal te zijn in 2050, door te investeren in een mix van baanbrekende technologieën voor duurzame staalproductie. Theo heeft aan de wieg gestaan van en is de drijvende kracht achter deze ambitie en hij heeft hiervoor partnerships met andere industriële bedrijven opgezet.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen