Strand (tè) populair op Hemelvaartsdag

Foto: Wim Meijer Fotografie

Politie sluit meerdere wegen naar kust af vanwege drukte; alle wegen, fiets- en voetpaden lijken allemaal richting zee te leiden.

NOORD-HOLLAND – Waar gisteren nog werd gewaarschuwd thuis te blijven, is een grote groep mensen vandaag toch richting het strand vertrokken. Volgens de ANWB is het al de hele dag druk op de wegen richting de kust. Veiligheidsregio Kennemerland liet aan het eind van de ochtend al weten dat verschillende toegangswegen naar de kust waren afgesloten, waaronder die naar Wijk aan Zee, Castricum en Callantsoog.

“Het strand van Wijk aan Zee is vol”, liet de gemeente Beverwijk bijvoorbeeld weten. Op een bepaald moment stond er zo’n 40 minuten lange file naar de kustplaats onder de rook van Tata Steel. De gemeente riep dan ook op niet meer naar het strand te komen en sloot de Zeestraat af. Ook de stranden van Bloemendaal, Castricum, Heemskerk, IJmuiden en Zandvoort liepen geleidelijk vol.

Dat in de meeste badplaatsen de parkeerterreinen waren afgesloten leek dus nauwelijks een belemmering van de strandliefhebbers die in veel gevallen een alternatief vonden in de fiets. Vooral op de fietspaden richting Zandvoort was het druk.

Extra treinen naar Zandvoort  ingezet
Ook werden er extra treinen ingezet richting Zandvoort aan Zee. Volgens een woordvoerder was dit niet door de drukte, ‘maar juist om te voorkomen dat reizigers en medewerkers  in vervelende situaties terecht zouden komen’. “Het is prachtig weer en we hebben vorige keer gezien dat mensen toch met de trein gaan, door extra treinen in te zetten willen we voorkomen dat een trein niet kan wegrijden”, vertelde de woordvoerder aan mediapartner NH Nieuws. Hiermee doelde ze op de trein die twee weken geleden stil kwam te staan in Weesp.

Reacties