55+

Albert Heijn stopt na 65 jaar met papieren koopzegels

Foto: Charles Duijff

U kent ze vast wel en wellicht maakte u als AH-klant gebruik van de papieren koopzegels, die u in een speciaal daarvoor gedrukt zegelboekje moest plakken. U kocht voor bijvoorbeeld 15,- euro boodschappen en u dacht meteen : ‘AH, dan kan ik 15 koopzegels bijkopen’ Voor elke euro aan boodschappen 1 zegel van 10 cent….

Tekst en foto Charles Duijff

U moest op die manier 490 zegeltjes sparen om een boekje vol te plakken. Daarvoor gaf u dan totaal 49,- euro uit. Inleveren van het volle boekje bij de AH-supermarkt leverde vervolgens 52,- euro op. Best een aardig rendement, want dan praat je toch over nagenoeg 6 % rente. Deze papieren zegelactie bestaat overigens als sinds 1955 en heeft dus maar liefst 65 jaar geduurd! Eerst in de guldenvaluta natuurlijk.

De papieren koopzegels verdwijnen, maar er komt een afbouwregeling

Door de corona-crisis was deze zegelverkoop tijdelijk helemaal stopgezet. De supermarktketen gaat nu over op digitaal sparen via een App met dezelfde rente. Dat voornemen was er al, maar de coronacrisis heeft het invoeren daarvan bespoedigd.

Maar géén paniek, want indien u een zegelboekje heeft dat nog niet volledig vol is, dan kunt u nog even doorsparen. Albert Heijn hanteert daarvoor een afbouwregeling.

Vanaf 1 juni 2020 kunt u met bonuskaart digitaal gaan sparen, maar de papieren zegeltjes zullen ook vanaf 1 juni ook nog enige tijd beschikbaar blijven, waarschijnlijk tot het eind van dit jaar.

Vorig jaar introduceerde AH met diverse spaaracties ook al ‘digitaal sparen’ 

Bonuskaart
Heeft u een persoonlijke bonuskaart?  Dan kunt u vanaf 1 juni de voor u zo vertrouwde koopzegels ook digitaal gaan sparen! Omdat de koopzegels een waarde vertegenwoordigen komen deze via de bonuskaart op uw naam, dat vindt de supermarktketen belangrijk.

Overige spaaracties

Albert Heijn bood in het verleden ook andere spaaracties aan, zoals bijvoorbeeld Efteling-zegels. Deze spaarvormen blijven bestaan, vooralsnog zowel digitaal als in zegelvorm. Voor meer informatie wordt aangeraden uw AH supermarkt te raadplegen.

Reacties