Bibliotheek IJmond Noord zoekt nieuwe kinderdirecteur

Foto: Bibliotheek IJmond Noord

Kinderen van groep 5, 6 en 7 kunnen solliciteren door middel van een filmpje, een verhaal of een kunstwerk.

Bibliotheek IJmond Noord heeft behalve een echte directeur ook een kinderdirecteur. Vanaf januari 2019 was dat Bastiaan Poortvliet en hij heeft dat met veel plezier gedaan. Nu is het tijd voor een nieuwe kinderdirecteur en alle kinderen uit groep 5, 6 of 7 hebben de kans om dat te worden.

Wat doet de kinderdirecteur?
De taken van de kinderdirecteur zijn gevarieerd. Hij/zij mag vloggen of schrijven voor de website. Bovendien speelt de kinderdirecteur een belangrijke rol tijdens activiteiten rond de Kinderboekenweek en De Nationale Voorleesdagen. En de kinderdirecteur werkt samen met de bibliotheek ideeën uit om het leesvirus te verspreiden.

Waar moet de kinderdirecteur aan voldoen?
Je staat graag de schijnwerpers, gaat regelmatig naar de bieb en bent gek op lezen? Verder heb je wellicht leuke ideeën over activiteiten in de bieb en houd je van een feestje? Wacht dan niet en solliciteer!

Solliciteren met een filmpje, verhaal of kunstwerk
Solliciteren kan tot en met vrijdag 19 juni door een verhaal, filmpje, kunstwerk of iets dergelijks te maken waarin duidelijk naar voren komt waarom jij graag kinderdirecteur wilt zijn. De gesprekken vinden eind juni plaats. De nieuwe kinderdirecteur start in september.

Meer over de kinderdirecteur
Meer informatie over de actie vind je op www.bibliotheekijmondnoord.nl/kinderdirecteur.

Hieronder de reportage van IJmond Nieuws van de installatie van Bastiaan in 2019: 

Reacties