Medewerkers Tata Steel leggen opnieuw werk neer en eisen gesprek

Foto: Wim Meijer Fotografie

IJMUIDEN – Een groep medewerkers van Tata Steel heeft vandaag opnieuw het werk neergelegd en eist uitleg van de directie over het plotselinge vertrek van directievoorzitter Theo Henrar, die jarenlang heeft gepleit voor het voortbestaan van de IJmuidense tak van het bedrijf.

(bron: NH Nieuws)

Volgens Robert Moens, woordvoerder van Tata Steel, is er geen sprake van een staking maar gaat het om een werkoverleg dat afgelopen maandag is ingepland. Medewerkers zouden daarbij wel hun werk hebben neergelegd om tekst en uitleg te eisen van onder andere Hans van den Berg, de opvolger van Henrar.

Volgens de woordvoerder is deze actie waarschijnlijk van korte duur en te vergelijken met de acties die vorige week en eerder deze week al gevoerd werden.

Ontslagen
Roel Berghuis van FNV Staal geeft aan dat het wel degelijk om een werkonderbreking gaat. Het zou gaan om medewerkers van onsite logistics, die de logistiek op het terrein van Tata Steel regelen.

De medewerkers eisen duidelijkheid over de toekomst van Tata Steel in IJmuiden. Het Indiase moederbedrijf van Tata wil de IJmuidense tak verkleinen, en kondigde eerder al aan duizend banen te schrappen. Henrar verzette zich hiertegen.

Reacties