112

Gebroken voet door openzwaaiend portier; slachtoffer zoekt bestuurder

Foto: Doris Schyns

Voor Doris Schyns eindigde een fietstochtje door Beverwijk gisteren (vrijdag 29 mei) rond 13.45 uur toen bij winkelcentrum Europaplein, vlak voor het kruispunt met de Beneluxlaan, de passagier van een stilstaande auto, zonder uit te kijken, het portier opende, waardoor Doris ten val kwam.

Niet alleen Doris, ook de man die de ongelukkige manoeuvre had uitgevoerd, was hevig geschrokken. Hij snelde onmiddellijk toe om Doris overeind te helpen. Ook een jongeman op een scooter die het ongeluk had zien gebeuren, schoot te hulp en ook de bestuurder van de auto, een oudere vrouw, was inmiddels ook uitgestapt.

Met elkaar werd de schade geïnventariseerd. Deze leek gelukkig mee te vallen. Doris had een diepe schaafwond op haar rechtervoet, die de grootste klap had opgevangen, maar verder leek ze ongedeerd. Toen vastgesteld was dat ook de fiets geen zichtbare schade had opgelopen, nam men  afscheid, zonder gegevens uit te wisselen.

Geen gegevens uitwisselen bleek een grote fout!

Thuisgekomen (het ongeluk gebeurde op nog geen twee minuten fietsen van het huis van Doris) kon ze al niet meer op haar voet staan. Behalve de helse pijn was er ook een duidelijke zwelling ter grootte van een ei. Uiteindelijk bleek in het ziekenhuis dat Doris’ voet was gebroken.

Doris zoekt bestuurder en/of passagier auto
Doris zou nu graag zou ik in contact komen met de man die het portier opende (of de vrouw die de auto bestuurde) en hoopt dat o.a. door dit bericht op Nieuws.nl te bereiken. Doris is bereikbaar via e-mail: [email protected].

Waarschuwing
Verder hoopt Doris dat haar verhaal een waarschuwing is voor een ieder die weleens zonder te kijken zijn portier open zwaait: let alstublieft goed op om ongelukken te voorkomen.

Reacties