FNV Horeca opent meldpunt en geeft tips voor veilig werken vanaf 1 juni

Foto: Charles Duijff

FNV Horeca heeft een meldpunt geopend waar horecamedewerkers hun ervaringen kunnen delen over hun werkomstandigheden in de horeca sinds 1 juni. Maandag j.l. om 12.00 uur openden veel horecagelegenheden hun deuren en FNV Horeca houdt met dit meldpunt een vinger aan de pols of medewerkers vinden dat ze veilig en gezond hun werk kunnen doen.

Daarnaast komt de vakbond ook met tips – een Top 5 –  over veilig werken…..

Meldpunt Veilig aan het werk

FNV Horeca roept horecamedewerkers op hun ervaringen – zowel positieve als negatieve – met werken in de horeca in coronatijd te melden. De vakbond destilleert uit alle meldingen goede voorbeelden maar ook verbeter- en zorgpunten en deelt deze met horecawerkgevers en de overheid. Met de verwachting dat deze punten meegenomen worden in de besluitvorming over de situatie vanaf 1 juli a.s. wanneer in de horeca het maximale gastenaantal verhoogd wordt van 30 naar 100 gasten. Zorgwekkende individuele kwesties zullen de juristen van FNV Horeca direct al oppakken. Het meldpunt is te vinden op: www.fnvhoreca.nl/veiligaanhetwerk.

Tips veilig aan het werk Top 5

FNV Horeca heeft daarnaast ook tips opgesteld over veilig aan het werk, omdat er ondanks het horecaprotocol van werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland nog veel vragen bij horecamedewerkers leven over hun veiligheid in coronatijd. FNV Horeca deelt deze tips vanaf vandaag met horecamedewerkers.

Tips Top 5:

· Ook al vinden jij en je werkgever dat je onmisbaar bent, bij neusverkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten of verhoging/koorts blijf je gewoon thuis;

· De RIVM-richtlijn van 1,5 meter afstand houden is ook in de horeca het uitgangspunt;

· Jouw werkgever moet voor een veilige werkplek zorgen en veiligheidsrisico’s met alle medewerkers bespreken;

· Werk zoveel mogelijk in ploegen met dezelfde medewerkers en ga niet allemaal tegelijk met pauze;

· Ook in coronatijd zijn je normale arbeidsvoorwaarden van toepassing, net als alle afspraken uit de cao horeca.

Gratis Horeca Herstart Handboek

Concrete handvatten hoe veilig en gezond aan de slag te gaan staan ook in het Horeca Herstart Handboek. FNV Horeca is een samenwerking aangegaan met de Gastvrijheidscoach dat speciaal dit handboek heeft ontwikkeld voor de situatie in de horeca vanaf 1 juni a.s. Het handboek is gratis beschikbaar via www.fnvhoreca.nl/handboek.

Reacties