Open uw wereld: word pleegouder!

Foto: Pixabay

Misschien wilt u wel pleegouder worden, maar weet u niet of pleegouder zijn iets voor u is. Veel kinderen wachten op een veilige en fijne plek bij een pleeggezin, maar er zijn veel te weinig pleegouders.

Openingsfoto: Pixabay

Verschillende gemeenten in de regio slaan nu samen met pleegzorgaanbieders de handen ineen om nieuwe pleegouders te vinden.

Op de website openjewereld.nu leest u meer over wat het betekent om pleegouder te zijn en wat er allemaal bij komt kijken. U kunt online een test doen, verhalen lezen van ervaren pleegouders, van pleegkinderen, de eigen ouders en hulpverleners. De website belicht alle kanten van pleegzorg.
Ook kunt u verhalen lezen bij www.pleegzorg.nl

Online webinar op dinsdag 9 juni

Op dinsdagavond 9 juni van 19.30 tot 20.30 uur organiseren de pleegzorgaanbieders samen met een aantal regiogemeenten een webinar. Hierin zal een pleegouder haar ervaringen delen over het pleegouderschap. Wat zijn de uitdagingen die een pleegouder tegen kan komen? En waarom is het ook zo’n prachtige ervaring? Daarnaast vertelt een medewerker van één van de pleegzorgaanbieders meer algemeen over wat het pleegouderschap inhoudt en kunt u vragen stellen aan een ervaren pleegouder.

Dus open uw wereld en meld u aan voor het webinar.

 

 

Reacties